Business

Ryanair går til ekstremer for at spare benzin

Slankere stewardesser, mindre is i drinks og færre sider i flyets magasiner

Det er bare nogle af de vægttabende tiltag, det irske lavprisselskab Ryanair nu introducerer. Det skriver The Daily Telegraph.

Det er nemlig ikke kun hr. og fru Hansen henne ved standeren, der mærker de seneste års olieprisstigninger. Det kan også mærkes hos Europas største lavpris flyselskab.

Armlænene bliver

Ryanair vil spare vægt på alt fra plastikkrus på første klasse i stedet for glas, lettere sæder og serveringsvogne til - som nævnt - slankere personale og en mindre udgave af bladet 'Let´s Go with Ryanair'. Det bliver nu udsendt i A5-format i stedet for A4, og vil fremover også fungere som menuen til mad og indkøb om bord.

Et tiltag der alene forventes at spare selskabet 400.000£ om året.

Desuden opfordres personalet til at holde sig slanke - med selskabets velgørenhedskalender'The Girls of Ryanair'(billedet for oven, red.) som motivation.

"Vi skærer omkostninger, hvor end det er muligt, og de her ændringer vil betyde en betydelig vægtreduktion," siger Stephen McNamara, en talsmand for Ryanair, og fortsætter;

"Vi overvejede også at fjerne armlænene, men ombestemte os. Men vi opfordrer vores personale til at holde øje med vægten med den motivation, at de måske kan medvirke i vores årlige kalender."

Ryanair vil til gengæld ikke indføre en særlig brændstofregning til passagererne, sådan som flere andre selskaber har gjort det.

Ikke de eneste

Andre flyselskaber har før gjort meget for at reducere vægten ombord på deres fly i et forsøg på at spare brændstof.

I 2008 fik Air Canada således lov til at fjerne redningsveste til fordel for lettere flydeapparater på de af deres fly, som ikke flyver mere end 50 mil væk fra kysten.

Tilbage i 80´erne påstod Robert Crandall, den daværende topchef i American Airlines, at selskabet havde sparet 40.000$ ved at skære én oliven væk fra salaterne i menuerne om bord.