Konfirmander får 20.000-30.000 kroner

De 50.000 unge der bliver konfirmeret i de kommende måneder, vil i gennemsnit blive begavet med 20-30.000 kroner. Det vurderer Danske Bank overfor TV2.dk. Pengene går i stigende grad til opsparing.

Mellem 20.000 og 30.000 kroner. Det er hvad en gennemsnitlig konfirmand kan se frem til at modtage, når han eller hun i de kommende måneder bekræfter sin tro og træder ind i de voksnes rækker.

"De godt 50.000 piger og drenge, der bliver konfirmeret i de kommende måneder, kan i alt se frem til at modtage gaver for mellem 1 og 1,5 milliarder kroner. Og en større og større andel af de penge bliver placeret på bankkontoen eller bliver investeret som opsparing til senere brug. Det kan vi se her i banken," siger chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose til TV2.dk.

Selvom det kan virke lidt tamt at give penge, er det netop en pengegave, der giver mest værdi for konfirmanden

Chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose

Når gavebeløbene har nået astronomiske størrelser til konfirmationer skyldes det formentlig, at der er en anden gavekultur til konfirmationer end til andre store fester i familien. Stort set alle konfirmander ønsker sig penge. Og det er efterhånden også ved at være accepteret hos gavegiverne i modsætning til andre festlige begivenheder som eksempelvis bryllupper.

"Selvom det kan virke lidt tamt at give penge, er det netop en pengegave, der giver mest værdi for konfirmanden. En større pengegave hjælper børn eller børnebørn til at stå stærkere," siger Anders Nellemose.

En større og større andel af de penge bliver placeret på bankkontoen eller bliver investeret som opsparing til senere brug

Chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose

Han peger på, at fordelen ved en pengegave er, at man dribler uden om risikoen for, at gaven koster mere end den glæder modtageren.

"Velovervejede ønskesedler kan reducere problemet, og at give en pengegave kan fjerne det helt," siger Anders Nellemose.