Business

"Kasi": Møde med Pandora var spild

Jesper Nielsen, tidligere distributør i smykkeselskabet Pandora, fik ikke svar på sine spørgsmål fra selskabets ledelse på det meget omtalte møde, der blev afholdt tirsdag.

"Det var spild af tid, som jeg ser det, siger Jesper Nielsen, også kendt som "Kasi-Jesper" og manden bag håndboldklubben AG København, onsdag til Ritzau Finans.

Pandora nedskrev i sit årsregnskab kraftigt værdien af den såkaldte earn-out-aftale, som er de penge, Jesper Nielsen skal have i 2014 som led i aftalen, da Pandora købte ham ud af selskabet Pandora Central Western Europa (CWE). Ifølge Pandora er værdien nu barberet ned til 51 mio. kr. - en nedskrivning på 90 pct.

Det har fået Jesper Nielsen til offentligt at kritisere Pandora, og han havde bebudet sin ankomst til generalforsamlingen, der blev afholdt tirsdag. Det lykkedes dog Pandoras ledelse at forhandle sig frem til i stedet at holde et møde, hvor Jesper Nielsen ville få indsigt i Pandoras regnskabsforhold.

Mødet med ledelsen var dog langt fra, hvad Jesper Nielsen havde håbet.

"De ønskede, at jeg frem til earn-out-aftalen ikke længere ville sige noget som helst om Pandora, som betingelse for at vise mig noget. Eftersom de ikke ville fortælle mig, hvad de ville vise, gik jeg ikke med til det. De gjorde det også klart, at jeg ikke havde nogen mulighed for indsigelser, så det var ret værdiløst for mig," siger Jesper Nielsen til Ritzau Finans.

Jesper Nielsen fik ved frasalget af CWE stukket 385 millioner kroner i hånden plus en aftale om betaling baseret på selskabets korrigerede EBITDA i 2014 ganget med tre - fratrukket rentebærende nettogæld pr. 31. december 2014 og fratrukket 400mio. kr.

De penge, som Pandora skal sætte til side, afhænger altså af den forventede indtjening i Jesper Nielsens gamle selskab i 2014, mens den endelige betaling vil afhænge af de realiserede regnskabstal. Værdien forventes da også at stige, erkender Pandora i regnskabet.

Den tidligere distributør fastholder sin kritik af Pandoras nedskrivning og stiller sig uforstående over for, at værdien af hans aftale skulle være faldet så meget.

"Med mindre de gør noget fuldstændigt drastisk, så er det (CWE, red.) et fantastisk godt selskab, der er godt opbygget på en række markeder, og der har slet ikke været en tilbagegang, der kan retfærdiggøre den nedskrivning af earn-out-aftalen, siger Jesper Nielsen til Ritzau Finans.

Nu venter han spændt på at se 2011-regnskabet fra CWE for at sætte sig bedre ind i tallene.

Pandoras ledelse har ikke ønsket at kommentere Jesper Nielsens udlægning af sagen.

"Vi kan bekræfte, at vi har holdt et møde, men betragter indholdet som et fortroligt forhold," siger kommunikationschef Kasper Riis til Ritzau Finans.