Undgår pinligt opgør med Kasi-Jesper

Efter hård kritik af Pandora får Jesper "Kasi" Nielsen nu indsigt i Pandoras hemmelige tal - til gengæld holder han sig væk fra generalforsamlingen, skriver Business.dk.

Pandora undgår et uskønt optrin med Jesper "Kasi" Nielsen på tirsdagens generalforsamling.

Smykkekoncernen har ændret kurs og vil nu gerne tale med den tidligere direktør i selskabet, skriver Business.dk.

Han bliver i morgen gjort til "insider" i Pandora og får dermed indsigt i en række hemmelige tal særligt for det tyske marked, som han længe har efterspurgt. Trækket fra Pandora ser ud til at afbryde en længere og offentlig strid med Jesper Nielsen, som har belastet selskabet de seneste måneder.

"Kasi": Jeg er meget tilfreds

"Jeg har fået et møde med Pandora i et lukket rum, hvor jeg skal have indsigt i tallene og en forklaring. Det var mere end, hvad Pandora ville give mig før. Så det er jeg meget tilfreds med," siger Jesper Nielsen om mødet, der kommer til at foregå i morgen efter Pandoras generalforsamling på et møde hos Pandoras advokatfirma.

For få dage siden fortalte Jesper Nielsen ellers, at Pandora kunne se frem til en hed generalforsamling, hvor han ville kritisere bestyrelsen og anklage den for at snyde ham for 500 millioner kroner. Men nu fortæller han til Berlingske Business, at han undlader at komme til generalforsamlingen, fordi Pandora nu gerne vil samarbejde med ham.

På mødet skal Pandora og Jesper Nielsen diskutere oprettelsen af et nyt distributionscenter i Hamburg, som kan komme til at påvirke den såkaldte earn-out-aftale, som Pandora og Nielsen strides om. Jesper Nielsen har betinget sig, at de også skal diskutere den nedskrivning på cirka 200 millioner kroner af hans earn-out-aftale, som Pandora foretog i februar.

Får ingen indflydelse

Han erkender dog, at han på papiret ikke får nogen indflydelse i Pandora ved at blive insider, og at han heller ikke er blevet lovet flere møder end det, der finder sted i morgen. Men alligevel vil han gerne have en forsonlig dialog med Pandora nu.

"Alt hvad der kan være med til at øge indtjeningen i Pandora, vil jeg gerne være med til. Men når vi skal kigge på Hamburg, så har jeg betinget mig, at vi også skal kigge på min earn-out," siger Jesper Nielsen og tilføjer:

"Vi har en fælles interesse i, at det går godt for Pandora"

Skarp kontrast til tidligere udtalelser

Meldingerne fra Jesper Nielsen står i skarp kontrast til, hvad han sagde for kun få dage siden i Berlingske Business.

"Når Pandora ikke længere vil give mig 500 mio. kr., så har jeg ikke noget incitament til at holde min kæft længere. Så nu kan jeg begynde at skyde løs, og jeg har lige været inde og tjekke i min kontrakt, hvor meget jeg kan tillade mig at sige. Og jeg kan tillade mig at sige rigtig, rigtig meget," sagde han, mens han beskyldte Pandoras midlertidige CEO for at være inkompetent og hele bestyrelsen for at mangle indsigt i Pandoras historie og tidlige udvikling.

Kilde: Business.dk