Ingeniører også forgyldt i Dong

Det er ikke kun få udvalgte medarbejdere, der har fået ekstra meget i lønningsposen i det delvist statsejede selskab Dong Energy.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører fortæller, at lønniveauet generelt ligger så højt i Dong, at flere af landets største ingeniørfirmaer bliver udkonkurreret på lønningerne. Det skriver Berlingske torsdag.

"Dong lønner markant bedre, end private rådgivende ingeniørvirksomheder kan matche."

"Det kan ses ud af de gennemsnitlige lønninger, hvor Dong ligger mellem 15 og 20 procent over branchen set under et," siger Henrik Garver, som er administrerende direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører, til Berlingske.

Op til 60 procent mere i løn

Store private rådgivningsfirmaer som Cowi og Rambøll er medlem af brancheforeningen.

Ifølge Henrik Garver har blandt andre disse selskaber oplevet, at medarbejdere er blevet tilbudt op til 60 procent mere i løn for at skifte jobbet ud med en lignende stilling hos Dong.

Ifølge Berlingske steg den gennemsnitlige årsløn i Dong i 2011 med ni procent til omkring 668.000 kroner, mens den tilsvarende steg med 1,3 procent til cirka 570.000 i branchen for rådgivende ingeniørfirmaer.

Henrik Graver mener, at man kan sammenligne tallene, da andelen af akademikere og faglærte medarbejdere er cirka på samme niveau.

Løntunge olie- og vindingeniører

Dongs konstituerede koncernchef, Carsten Krogsgaard Thomsen, forklarer, at de høje lønninger skyldes de særligt dyre olie- og vindingeniører, som Dong har mange af.

Foreningen af Rådgivende Ingeniører giver dog ikke meget for Dongs argument, da for eksempel Rambøll også har mange af den type af ingeniører på lønningslisten.

Finansordfører for De Konservative, Mike Legarth, går nu ind i sagen og kræver ifølge Berlingske en redegørelse af Dongs ingeniørlønninger fra finansminister Bjarne Corydon (S).