Business

Her er benzinen billigst

Benzinpriserne er høje - men ikke lige høje alle steder

Priserne på en omgang 95 blyfri og andre oliebaserede brændstoffer raser i vejret, og tilsyneladende er der ikke væsentlige prisfald i vente lige foreløbigt.

Men en typisk dansk familie vil kunne spare op til 1.500 kr. om året ved at være opmærksom på, hvor og hvornår bilen tankes.

På FDMs hjemmesidebenzinpriser.dkkan du altid finde de billigste priser på både benzin og diesel i alle områder af landet. Prismåleren kan også hentes ned som applikation til en smart phone, så man kan tage den med sig.

Men der er også nogle generelle tommelfingerregler, man som tørkørt billist kan holde sig til for at få billig benzin.

Billgst i København

Allan Skytte Christensen, der er forbrugerøkonom i FDM, fortæller til tv2.dk, at han via 400.000 prisregistreringer fra 2011 har kunne se nogle små udsving og tendenser.

Generelt er der meget lidt forskel på benzinpriserne i de ni største danske byer, men København er en smule billigere end resten af landet.

"Det virker måske mærkeligt, fordi vi som regel plejer at sige, at alting er så dyrt i København, men det hænger sammen med, at der er større priskonkurrence her," forklarer Allan Skytte Christensen, der også siger, at det derfor også kan være dyrere at tanke op ude på landet.

"Typisk ryger prisen ned, når der er lokal priskonkurrence. Så hvis der er flere tankstationer ved siden af hinanden kan man ofte spare penge, og det er der som regel i byer af en vis størrelse og ved de store indfaldsveje."

Sent og tidligt på ubemandede stationer

Allan Skytte Christensen har ikke sporet nogle prisforskelle mellem de forskelle benzinudbydere i landet.

Til gengæld er der nogle gange forskel på, hvilken type tankstation der er tale om, og der er som regel forskel på, hvornår på dagen man tanker.

"I gennemsnit er det dyrest at tanke kl. 10.00 om formiddagen og billigst sent om aftenen og tidligt om morgenen," fortæller han, og tilføjer, at de ubemandede tankstationer typisk er en smule billigere end de bemandede.

"Men man skal aldrig tanke langs motorvejen. Her er prisen altid den højeste, fordi der ikke er nogen priskonkurrence her," slutter Allan Skytte Christensen.

Sådan sparer du penge på benzin:

  1. Tjek priserne
  2. Tank, når du ser billig benzin
  3. Tank i et område med mange
  4. benzinstationer
  5. Tank om morgenen
  6. Køb en benzinøkonomisk bil
  7. Find den mest benzineffektive vej
  8. Kør økonomisk
  9. Kør flere sammen