Aftale med denne mand kostede Eldrup jobbet

Det er især ansættelsesforholdene for Jakob Baruël Poulsen, som har fået Dong Energys bestyrelse til at skride til fyring af tidligere administrerende direktør Anders Eldrup.

Virksomhedens bestyrelse meldte i dag ud, at en særdeles lukrativ ordning til en medarbejder, var årsag til fyringen.

Jakob Poulsen er Senior Vice President i Dong Energy, hvor han har været siden 2001.

Han er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet, og i sidste halvdel af halvfemserne var han ansat som embedsmand i Finansministeriet under Anders Eldrup, da han var departementschef.

Derefter kom Jakob Baruël Poulsen til konsulentfirmaet McKinsey, der er kendt for at tilbyde deres medarbejdere meget lukrative ansættelsesforhold.

Exceptionelt dygtig mand

Jakob Poulsen beskrives af de kilder, som TV 2 Nyhederne har talt med i dag, som en exceptionelt dygtig mand med en uhyre stor arbejdskapacitet.

Og han har altså - ifølge Dong Energys bestyrelse - formået at hive en guldrandet kontrakt hjem - en kontrakt, som blev nævnt som en af de helt afgørende grunde til at Anders Eldrup mistede jobbet.

Hverken Anders Eldrup eller Jakob Baruël Poulsen har ønsket at udtale sig til TV 2 Nyhederne i dag.

Bestyrelsesformand i Dong Energy, Fritz Schur blev på et pressemøde i dag spurgt, om medarbejderen med den særdeles guldrandede aftale stadig arbejder i virksomheden.

"Han har ikke været på job i dag, skal vi sige det sådan," lød svaret.