Business

Det er blevet dyrere at bo på hotel

Hotelgæster må gribe til lommerne og punge ud, da det i 2011 blev dyrere at bo på hotel

Nu skal du til at betale endnu mere for et hotelværelse, når du er på ferie. På verdensplan er den gennemsnitlige pris på et hotelværelse steget med fire procent i 2011.

Det bringer priserne op på det højeste niveau, siden finanskrisen indtraf i 2008.

Det viser et prisindeks, som er baseret på bookingdata fra størstedelen af hotelbookingsportalen Hotels.com's 149.000 tilknyttede hoteller.

"Hotelsektoren er et godt barometer for den globale økonomi. Priserne stiger, fordi efterspørgslen på hotelværelser stiger," skriver David Roche global direktør for Hotels.com i en pressemeddelelse.

4% global stigning

En del af forklaringen på de stigende hotelpriser verden over kan blandt andet findes i en forøgelse i hotellernes belægningsgrad og stabilisering i mange landes økonomi, mener han.

Mens priserne på verdensplan er steget med fire procent, har de europæiske hotelpriser oplevet en stigning på to procent, hvilket er den mindste stigning set i forhold til resten af verden.

Men det er overraskende, at priserne i Europa stiger så meget.

David Roche mener, det kan skyldes urolighederne i Egypten, der kan have gavnet den italienske og spanske turistindustri, som har oplevet en fremgang i efterspørgslen og dermed en stigning i prisen for første gang i nogle år.

Det er kun Asien, der har oplevet et fald i hotelpriserne. Her er priserne faldet med to procent på grund af mindsket turisme, hvilket kan skyldes de naturkatastrofer, der har været i flere lande.

Priserne i Stillehavsområdet er steget med otte procent i 2011, mens priserne i Nordamerika har oplevet en fremgang på fem procent.