Business

"Kasi"-Jespers formue smuldrer

Den tidligere Brøndby-sponsor Jesper "Kasi" Nielsen, der i dag ejer håndboldklubben AG København, er i dag milevidt fra den milliardærstatus, der for blot et år siden klæbede til forretningsmanden, skriver Morgenavisen Jyllands-­Posten torsdag.

En uafhængig kulegravning af Jesper Nielsens koncern, som statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, afslører, at Jesper Nielsens formue reelt er væk, og erhvervsmandens eneste håb er, at hans fremtidige betaling fra smykkeselskabet Pandora rent faktisk bliver realiseret.

Den gevinst er ellers blevet barberet voldsomt i løbet af det seneste år, og fra at have knap en halv milliard til gode, kan Jesper Nielsen nu se frem til at få udbetalt omkring 50 mio. kr. i 2014.

Erhvervsmandens manglende midler kan få konsekvenser for de virksomheder, herunder fodboldklubben Brøndby, der hidtil har været afhængige af Jesper Nielsens penge.

"Hele formuen afhænger af den lodseddel, han har. Det gælder om at overleve indtil da. Hans økonomi hviler på et meget usikkert grundlag, og stort set alle de penge, som han allerede har tjent, er væk," konkluderer Alfred Grinderslev, der igennem flere år var partner i revisionsfirmaet Ernst & Young og blandt andet har bistået Bagmandspolitiet med at opklare en række sager.

"Det er selvfølgelig altid sjovere at have en milliard, men hvad er en kernesund virksomhed i dag? For mig handler det om at skabe ting, og derfor har jeg heller ingen problemer med, at jeg nu skal tage den lidt med ro med investeringer. Jeg fik en del penge i hånden ved salget, og hvad de er gået til, vil jeg ikke dele med hele Danmark," siger Jesper Nielsen, der er i færd med at nedtone sin rolle i AG København.