Business

Mærsk rammer forventningerne

A.P. Møller-Mærsk kom ud af 2011 med et overskud på før skat på 50 milliarder kroner. Det er et fald på syv procent i forhold til 2010.

Det var stort set ventet, da analytikerne ifølge SME Direkt havde estimeret et resultat før skat på netop 50 milliarder kroner.

Efter skat var faldet større. Årets resultat endte på 18 milliarder kroner - og det er et fald på hele 36 procent i forhold til året før.

Maersk Line med underskud

Containerbutikken Maersk Line har sejlet med underskud i fjerde kvartal af 2011, og det er da også især denne del af forretningen, der skuffede.

Lave fragtrater for at sejle med containere på især ruterne mellem Asien og Europa belastede resultatet, der endte på et minus på 2,8 milliarder kroner mod et overskud på over 14 milliarder året før.

"Konkurrencen er fortsat hård som følge af overkapacitet og en fragmenteret industri, hvilket giver behov for konsolidering, reduktion af kapacitet og mere stabile rater på et bæredygtigt niveau," står der i regnskabet.

Olien redder regnskabet

Til gengæld leverede Mærsk Oil over forventningerne. Omsætningen var på 67,5 mia. kr., mens resultatet var på 11 mia. kr.

Det var i høj grad forventet, at Olie- og gasdelen skulle trække regnskabet op.