Business

SAS slår lavprisselskaber på gebyr

Kommer du ud for at din flybillet skal ændres, fordi der f.eks. står et forkert navn eller hvis datoen skal ændres, så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis du har bestilt lavprisbilletter.

I de seneste år har SAS mødt stor konkurrence fra lavprisselskaber som Norweigian, men alligevel har Nordens største flyselskab hæftet sig ved, at man ikke opererer med tillægsgebyrer - med klar henvisning til konkurrenten.

Alligevel har SAS fra starten af februar valgt at forhøje sit ændringsgebyr på økonomibilletter fra 250 kr. til 500 kr. Gebyret er per person per strækning.

Billigere hos Norweigian

Til sammenligning koster det 250 kroner per person per strækning, hvis man vil ændre navn eller rejse gennem Norweigian. Et andet lavprisselskab, Ryanair, tager 375 kroner for samme tjeneste.

At ændre billetten kan derfor ende med at blive dyrere end den oprindelige billet, og i nogle tilfælde, hvor man ikke har givet meget for billetten, kan det ligefrem betale sig at bestille helt ny billet.

Ikke et 'skjult gebyr'

"Hensigten med at tilbyde muligheder for ændring af et ikke-fleksibelt produkt er ganske enkelt for at beskytte kunderne mod uforudsete ting. Som udgangspunkt sælges vores økonomibilletter med den forudsætning, at kunderne ikke ændrer og således ikke lægger beslag på vores ressourcer," siger Snorre Andresen fra SAS til Aftenposten.no.

Han understreger, at ændringsgebyret ikke skal ses som et skjult gebyr.

"Når vi profilerer os som 'gebyrfrie', så er det i relation til bestilling og gennemføring af flyrejsen," siger Andresen.