Pandora skærer i gælden til Kasi-Jesper

Smykkevirksomheden Pandora fik pyntet på overskuddet ved at skære i Kasi-Jespers tilgodehavende.

Smykkeselskabet Pandora hentede et pænt overskud for 2011 - blandt andet fordi man har skåret kraftigt ned i det beløb, som den tidligere distributør Jesper Nielsen - kaldet Kasi-Jesper - har til gode i selskabet.

Efter skat fik Pandora et overskud på godt to milliarder kroner - men det ville kun have været på godt 1,5 milliarder, hvis man ikke havde skåret grundigt i Kasi-Jespers tilgodehavende.

Endnu er det for tidligt at gøre de endelige tal op for Jesper Nielsens Pandora-beløb. Der er tale om en aftale i forbindelse med, at Pandora købte ham ud af det europæiske distributionsselskab.

Jesper Nielsen skal have udbetalt et beløb ved udgangen af 2014, baseret på indtjening fratrukket gæld samt et andet beløb.

Selv undrer Jesper Nielsen sig over, at de 518 millioner kroner, som han havde til gode for et år siden, nu er skåret ned til 51 millioner kroner.

"Jeg kan ikke umiddelbart få noget svar på, hvorfor de har nedskrevet så meget," siger han til Ritzau Finans.

Trods nedskrivningen frygter Jesper Nielsen ikke for den endelige opgørelse.

"Pandora kan skrive op og ned som de vil. Det er jeg fuldstændig ligeglad med. I 2014 skal vi regne ud, hvad det selskab faktisk er værd," siger han.

Selskabets omsætning lå uændret på knap 6,7 milliarder kroner. Men virksomheden er i gang med en stor kursændring og erkender, at 2012 bliver et omstillingsår.

"Selv om vi naturligvis anser det samlede resultat for 2011 for at være langt fra tilfredsstillende, glæder det mig at kunne meddele, at resultatet for fjerde kvartal har udviklet sig som planlagt," siger Marcello Bottoli, midlertidig topchef i Pandora.

Selskabets aktie faldt tirsdag med knap syv procent som følge af regnskabet.

Selskabet vil nu skabe en bedre balance i lagrene hos forhandlere. Produkter, der sælger langsomt, skal byttes med produkter, der sælger godt. I værste fald kapper det 800 millioner kroner af omsætningen i 2012.