Business

Kapsler gør kaffen 10 gange dyrere

Danskerne er vilde med kaffe på kapsler, der er nemme at håndtere hjemme i køkkenet.

Men med de nye maskiner er danskerne tvunget til at købe en bestemt slags kaffe, som vel at mærke er meget dyrere end kaffe fra kaffemaskiner af den gode gammeldags slags.

Avisen 24timer har udregnet kiloprisen for fire typer af de meste udbredte kaffekapsler, der er udformet til kun at passe i hver sin maskine.

En æske med 16 kapsler og i alt 128-160 gram kaffe koster 43-59 kroner afhængigt af mærket. Dermed får kapselkaffen let en kilopris på 461 kroner. Eller op til 3,69 kroner koppen.

En halvtredser for et kilo

Til sammenligning betaler en dansk forbruger i gennemsnit omtrent en halvtredser for et kilo malet tilbudskaffe i pose. Det bliver til omkring 40 øre for en kop traditionel filterkaffe.

"Forbrugerne bliver snydt. Kort og godt. Snydt i jagten på bekvemmelighed. Prisen er enormt høj og alt, alt for høj i forhold til kvaliteten af kaffen. Den er ikke imponerende, men noget af det er drikkeligt," siger barista Søren Stiller Markussen til 24timer.

Også i smagstest har kapselkaffe fået lunkne bedømmelser, skriver 24timer.

Kraft Foods, der står bag den meget solgte Tassimo-kapselløsning, oplyser, at Kraft Food mener, at forbrugerne med Tassimo køber en caféoplevelse, og at Tassimo dermed ikke tåler sammenligning med traditionel kaffe.