Oversøiske flyrejser historisk billige

Flybilletter på oversøiske ruter sætter ny bundrekord, viser pristjek fra Travelmarket.dk.

Det er historisk billigt at flyve oversøisk. Det viser en ny opgørelse fra rejsetjenesten Travelmarket.

Den hidtidige rekord blev sat i uge 36 i 2009, hvor billetprisen i gennemsnit til 10 interkontinentale rejsemål kostede 4246 kroner.

Denne rekord bliver slået i uge otte i år, hvor den gennemsnitlige pris er nede på 4199 kroner.

"De lave priser vidner om et marked, der er utroligt presset. Men vi har nok nået det absolut laveste niveau her midt i lavsæsonen," siger Ole Stouby, adm. direktør i Travelmarket.dk.

Han forventer, at der frem til sommeren stadig vil være mange attraktive priser.

"Men i løbet af efteråret vil selskaberne have fået justeret udbuddet, således at billetpriserne vil blive stabiliseret," siger Ole Stouby.

Et af de rejsemål, der når bundniveauet, er Kinas hovedstad Beijing. Lige nu tilbyder både Finnair og Swiss returbilletter til under 3000 kroner. Så billigt har det aldrig tidligere været at rejse til Kina.

Finnairs pris ligger på 2994 kroner fra København til Beijing. Brændstoftillæg, forsikringer, skatter og afgifter udgør ifølge rejsetjenesten alene 2294 kroner. Dermed bliver der 700 kroner tilbage til selskabet for returrejsen, der går via Helsinki.

I flyprisindekset fra Travelmarket indgår rejser til Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.