40.000 danskere fik falsk Lotto-gevinst

40.000 danskere fik besked om falsk lotto-gevinst efter lørdagens trækning.

Danske Spil har lavet en af den slags brølere, der bare ikke må ske. 40.000 danskere har nemlig modtaget en sms eller en mail om, at de har vundet i Lotto. Enkelte fik besked om, at de havde vundet mere end 170.000 kroner. I virkeligheden havde de kun vundet 2.177 kroner, skriver eb.dk.

"Det er brandærgerligt, og vi er virkelig kede af, hvad der er sket, lyder det fra informationsmedarbejder hos Danske Spil, Karen Minke til Ekstra Bladet.

Ifølge Danske Spil er det en menneskelig fejl, der er årsag.

"Fejlen er sket i forbindelse med den manuelle indtastning af gevinsterne. Det må selvfølgelig ikke kunne ske, og vi har adskillige sikkerhedsprocedurer, der skulle kunne forhindre det. Det er så gået galt alligevel, og vi gennemgår derfor procedurerne, så vi undgår en gentagelse," siger Karen Minke.