Business

Danske topchefer siger nej til euro

En rundspørge blandt danske topchefer viser, at flertallet for første gang ikke vil have euro som valuta i stedet for danske kroner.

Det skriver dagbladet Børsen.

760 danske topchefer har deltaget i undersøgelsen, der viser, at 55 pct. af topcheferne ikke ønsker, at Danmark overgår til euroen. Europas gældskrise menes at bære en stor del af skylden for den udbredte euro-skepsis.

"Jeg var en af dem, som var positiv og syntes, at det var ærgerligt, at vi ikke kom med i euroen. Men med den nuværende udvikling ser jeg bestemt ikke noget hastværk med, at Danmark bliver en del af euroen," siger Allan Jørgensen, koncerndirektør i entreprenørvirksomheden Kemp & Lauritzen, til Børsen.

Det er første gang, at flertallet af danske topchefer er imod en tiltrædelse til euroen.