20 nye flyruter fra Danmark i 2012

Trods international gældskrise er der stadig mange ruteåbninger på vej hos luftfartsselskaberne.

I løbet af 2012 ventes der til og fra danske lufthavne at blive åbnet 20 nye ruter, hvor der ikke i forvejen er betjening med andre operatører. Det skriver nyhedsbrevet Check-in.

Nye ruter og operatører er på vej til de internationale danske lufthavne. Københavns Lufthavn kan allerede på nuværende tidspunkt skrive 10 nye ruter ind i ordrebogen for 2012.

Ruter fra København

"SAS genåbner i begyndelsen af marts måned ruten til Shanghai med 5 ugentlige afgange, og kort tid forinden har det finsk-britiske selskab Flybe Nordic etableret sig på ruten til Stockholm-Bromma med 15 ugentlige afgange," skriver nyhedsbrevet.

Også Norwegian vil byde sig ind med nye ruter i 2012 fra Københavns Lufthavn. Der bliver tale om Bratislava, Stettin og Burgas, udover at det norske lavprisflyselskab vil åbne på en række ruter, som i forvejen betjenes med andre operatører fra Københavns Lufthavn.

Kort før jul indgik Københavns Lufthavn en aftale med finske Blue1, der fremover vil benytte den danske hovedstadslufthavn som hub til Europa-trafikken.

"Det betyder rent konkret nye ruter til de finske byer Oulu, Vasaa, Lappeenranta, Kuopio og Kittila, forklarer Check-in.

Ruter fra Billund

Også i Billund Lufthavn er der udsigt til fremgang. Det irske lavprisflyselskab Ryanair meddelte i begyndelsen af december, at der etableres base i den internationale jyske lufthavn. Det har foreløbigt kastet fem nye ruter af sig til henholdsvis Korfu, Carcasonne i Frankrig, Krakow, Venedig-Treviso og Zadar i Kroatien.

Ruter fra Aarhus

I Aarhus Lufthavn har Ryanair også valgt at opruste, idet der i 2012 åbnes en rute til den populære spanske ferieø Mallorca. Herudover er der også udsigt til en rute til den nye Berlin Brandenburg Airport i samarbejde med Sun-Air of Scandinavia.

Ruter fra Aalborg

Aalborg kan også se frem til et fremgangsrigt 2012. Her vil det spanske lavprisflyselskab Vueling åbne en rute til Barcelona, det norske lavprisflyselskab Norwegian åbner en rute til Berlin, mens Turkish Airlines er på vej med en rute til Istanbul.