Business

Gebyrer og tillæg redder flybranchen

Flyrejser er blevet billigere de senere år, og det er ikke længere selve billetterne, flyselskaberne tjener penge på.

Gebyrer, tillæg og ekstra services er det, der redder flybranchen fra et samlet underskud, viser en ny analyse ifølge check-in.dk.

Ifølge analysen vil verdens luftfartsselskaber i år omsætte for 175 milliarder kroner i såkaldte "ancillary revenues", der dækker indtægter fra fx gebyrer, salg af drikkevarer, billeje, adgang til wifi, særlige sædevalg, tidlig boarding og bestilling af a la carte mad.

"Passagerne kan lige så godt vænne sig til det. De lave billetpriser lokker kunderne inden for i butikken, men når man er færdig med at handle, har man købt meget mere end det, man oprindeligt havde planlagt. Eller i hvert fald betalt mere, end man regnede med for varen," skriver check-in.dk.