Business

Jysk ægtepar bag kæmpe feriepark

Det meste af Jylland er allerede erobret, og nu skal Sjælland indtages af feriecenterkoncernen Dayz Resorts, som vestjysk ægtepar står bag.

Ægteparret Bjarne og Marianne Bøgh Jensen, der ejer Dayz Resorts og allerede driver otte feriecentre i Jylland, har særdeles ambitiøse planer for deres nye feriepark, som kommer til at ligge ved Måløv vest for København.

Ferieparken til en anslået pris på fire milliarder kroner bliver ifølge ægteparret Nordeuropas største af sin slags, og henvender sig til turister, der vil bo i nærheden af København, men ikke midt inde i byen på et hotelværelse.

Det med at tage ud til den jyske vestkyst, som vi andre gør, det er altså ikke interessant for en amerikaner

Bjarne Bøgh Jensen

"Kommer man langvejs fra, fra USA og Asien, så er det København, Stockholm og Oslo, der trækker. Det med at tage ud til den jyske vestkyst, som vi andre gør, det er altså ikke interessant for en amerikaner eller en japaner," siger Bjarne Bøgh Jensen til tv2.dk.

Rummelige ferieboliger i det grønne

Fakta om ægteparret Bøgh Jensen

  • Marianne (57 år) og Bjarne (58 år) stammer fra Varde-egnen og er nu bosiddende i Calgary, Canada
  • Bjarne Bøgh Jensen er oprindeligt tømrer og bygningsingeniør, Marianne oprindeligt skolelærer
  • De grundlagde "Strandhotellerne" i år 1997 med købet af Hotel Fanø Badeland. Koncernen skiftede senere navn til Dayz Resorts
  • Dayz Resorts havde ialt ca. 560.000 overnatninger på sine otte jyske feriecentre i 2010

"Vi tror, der er mange turister, der vil foretrække at bo i rummelige huse uden for København i stedet for midt inde i byen på et lille hotelværelse. Derude får de en ferie i det fri og med grøn natur omkring," fortsætter han.

Bjarne Bøgh Jensen mener ikke, det er noget problem, at Måløv har langt til strand og andre attraktioner, man normalt forbinder med et ferieområde.

"Jeg er ikke lokal, så jeg ved ikke, om der er dødssygt, men det tror jeg nu ikke. Det er tæt på en golfbane, og vi vil skabe et grønt område, hvor der er rart at være," siger Bjarne Bøgh Jensen.

Vestjyder praler ikke

Han og fru Marianne grundlagde koncernen, der tidligere hed Strandhotellerne, i år 1997 med købet af Hotel Fanø Badeland. Siden da er forretningen blevet udvidet med syv andre feriecentre i Jylland, herunder Rønbjerg Feriecenter, som blev opkøbt efter konkursen sidste år.

Det har givet Bjarne Bøgh Jensen prædikatet "hotelkonge", men ellers har det vestjyske ægtepar ikke optrådt meget i medierne eller pralet højt af deres forretningssucces, som indtil videre er vurderet til en værdi på en halv milliard kroner.

Vi klarer os godt, men vi er ikke milliardærer ... til os selv trækker vi løn på almindeligt niveau

Bjarne Bøgh Jensen

"Vi klarer os godt, men vi er ikke milliardærer. Vi havde en bogført egenkapital i 2010 på 100 mio. kroner og i 2011 på 150 mio. kroner, men til os selv trækker vi løn på almindeligt niveau," som Bjarne Bøgh Jensen formulerer det.

Bor og arbejder i Canada

Indtil videre finansierer Dayz Resorts-koncernen selv byggeriet af Dayz Kildedal, som det nye feriecenter med plads til 1.600 ferieboliger og 10.000 senge, skal hedde, og byggeriet kommer til at ske i etaper over fem-syv år.

Selv kommer Bjarne, der oprindelig er tømrer og Marianne, der oprindelig er skolelærer, til at følge byggeriet på afstand fra Canada, hvor de bor og arbejder.