Business

Holder kloaknettet til nyt skybrud?

Et varsel om et nyt muligt skybrud over Østdanmark i morgen kan få de fleste husejere og butiksindehavere til at skælve.

Der er dog grund til behersket optimisme, for to kloakmestre, som tv2.dk har talt med, forsikrer, at kloaknettet ikke er særligt belastet efter lørdagens voldsomme uvejr. Med andre ord er kloaknettet tømt og klar til endnu en omgang, hvis uvejret atter kommer til at rase.

"Et skybrud af samme størrelse vil give de samme skader med vand i gader og kældre som i lørdags. Folk risikerer altså stadig at blive oversvømmet, men kloaksystemet er ikke overbelastet og har ikke i sig selv lidt overlast af skybruddet i lørdags," siger Michael Yulzari, der er autoriseret kloakmester i Brønshøj i København.

Rørene er for små

Hans kollega Martin Ebbesen, der er autoriseret kloakmester i Gentofte nord for København er enig i at kloaknettet ikke er belastet.

"Det vi så i lørdags var meget ekstremt, og vand i samme mængde vil naturligvis skabe oversvømmelser igen, for rørene er alt for små til at håndtere så meget vand. Men kloaknettet er ikke belastet efter i lørdags, og problemet er sådan set overstået, for vandet er ledt væk nu," siger han til tv2.dk

I lørdags faldt der 150 millimeter regn over to timer og til sammenligning kan der fredag falde op til 40 millimeter. Meteorologerne er dog stadig påpasselige med at melde ud, hvor meget vand, der præcist kan komme.