Business

Supermarkeder hårdt ramt af regn

Dagligvarebutikker i Storkøbenhavn blev hårdt ramt af lørdagens skybrud - nogle er stadig lukket.

Dagligvarebutikker i det storkøbenhavnske område har været hårdt ramt af det voldsomme skybrud over København lørdag.

Både hos FDB-kæden Coop og hos Dansk Supermarked har mange butikker måttet kæmpe med problemer efter indstrømmende vand.

"Det har været en stor omgang," erkender Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop Danmark.

I alt har 66 Coop-butikker været ramt af uvejret fordelt på alle fem kæder - herunder en Kvickly-butik, men også butikker i SuperBrugsen, Fakta og Irma.

Omkring 13 butikker har måttet lukke i en eller flere dage, og et par enkelte var endnu ikke kommet i gang tirsdag.

"Det har været usædvanligt omfattende og har krævet utrolig meget arbejde af vores medarbejdere," siger Jens Juul Nielsen.

I Dansk Supermarked har både Netto-butikker og Føtex været ramt af problemer. Hos Netto har man fortsat tirsdag måttet opgive at genåbne en butik på Peter Bangsvej, hvor kælderen var oversvømmet.

"Vi holder lukket, indtil den er rengjort og præsentabel," siger Morten Lentz, driftsdirektør i Netto.

En del Netto-butikker måtte åbne senere søndag og enkelte vente helt til mandag. Men mange har mere været præget af enkelte vandskader.

"Når man ser på det, så er vi sluppet rimeligt godt ud af det," siger Morten Lentz.

Hos Føtex har varehuse på både Østerbro, Nørrebro og Vesterbro været alvorligt vandramt. Butikken på Vesterbrogade er kun kommet langsomt i gang igen.

Skaderne på butikkerne har både været vand i kælderen, der for eksempel har ramt lagervarer, og vand i butikken, så man har måttet kassere varer og rengøre butikken.

Dertil kommer, at vand kan have slået elforsyningen ud, så køle- og frostmontrer er slukket. Også i de tilfælde har man måttet kassere varerne.