Business

Caféejer efter skybrud: Måske er det slut nu

På Sankt Annæ Plads nær Nyhavn ligger den lille hyggelige Café Fremtiden, hvor man blandt andet kan nyde en god dansk frokost eller tage et slag billard over en øl.

Men efter weekendens uvejr og efterfølgende oversvømmelse er der lukket hos Café Fremtiden, der blev særdeles hårdt ramt, da etablissementet ligger under gadehøjde.

"Vi har en frygtelig vandskade, og det er nok det værste, jeg har set i mit liv. Vi stod i vand til livet hernede, og her på Sankt Annæ Plads stod vandet 20 cm over gadehøjde, så selv bilerne gik i stå. Vi kunne simpelthen ikke gøre noget, og vandet stod så højt her i kælderen, at det dækkede vores billardbord. Det var rent kaos", fortæller caféens bestyrer, Arthur, til tv2.dk.

Lige nu afhænger vores fremtid af forsikringsselskabet

Arthur, Café Fremtiden

Frygter nedsat erstatning

Hos Café Fremtiden er man naturligvis bedrøvede over det gevaldige uheld, de lige nu gennemlever, og humøret er "helt i bund", som Arthur selv formulerer det.

"Jeg håber, vi klarer den, men lige nu afhænger vores fremtid af forsikringsselskabet. Min store frygt er, at de stiller sig på bagbenene og f.eks. kun vil udbetale en tredjedel. Hvis det sker, så kommer vi til at lukke. Så slår de os ihjel, for der er sket skader for flere hundredetusinde kroner. Jeg er helt nede i kulkælderen," siger han.

Min store frygt er, at de . kun vil udbetale en tredjedel. Hvis det sker, så kommer vi til at lukke. Så slår de os ihjel

Arthur, Café Fremtiden

Det forventes i første omgang, at Café Fremtiden vil være lukket de næste tre-fire uger, hvilket vil gå hårdt ud over omsætningen.

"Vi kan jo ikke rigtig gøre noget ved det. Det er bare så uheldigt. Vores nabo, købmanden er slet ikke forsikret, så han står også til en ordentlig omgang," siger Arthur.

Problemer på Nørrebro

På Nørrebro gik det også slemt for sig, og Søren Falk, der ejer genbrugsbutikken Quirosa i Rantzausgade, gik da heller ikke fri. Begge hans vandpumper bukkede under på det værst tænkelige tidspunkt, og nogle steder lå der 15-20 cm vand inde i butikken, der har et areal på 211 kvadratmeter.

"Mange af mine ting er blevet vandskadede og jeg har vel ved første øjekast mistet for 50.000 kr., men alting er ikke gjort op endnu. Jeg er ikke ved at gå konkurs, men lige da jeg kom ind i butikken, tænkte jeg, at det var slut. Det var helt uoverskueligt," fortæller Søren Falk.

"Jeg måtte tømme butikken i går og satte tingene ud på gaden, men så begyndte det selvfølgelig at regne igen, så vi har været forfulgt af uheld," siger Søren Falk.