Business

Nem ID holder tyveknægten væk

Siden september 2010 har der ikke været et eneste netbanksindbrud. Til sammenligning blev der i 2008 og 2009 stjålet over 13 millioner kroner ved i alt 362 forsøg på netbankindbrud. Juridisk konsulent i Finansrådet, Henriette Rolskov, roser Nem ID for at skabe et mere sikkert rum for brugen af netbank.

Sikkerheden omkring brugen af netbank er i top. I over otte måneder har der været 0 indbrudsforsøg i danske netbanker. Allerede i 2010 begyndte det at tegne bedre for sikkerheden omkring den elektroniske bank. Kun 12 indbrudsforsøg i samtlige danske netbanker havde der været i 2010. Det var et drastisk fald fra de foregående år, hvor indbrudsforsøgene i 2009 var 111 og for 2008 var 251. De to år slap indbrudstyvene af sted med henholdsvis 6,8 millioner og 6,5 millioner kroner.

Det skriver Nyhedsbrevet Finans, der udgives af Finansforbundet.

"Mange af de hackere, der begår kriminalitet, går efter de lette mål for at opnå en gevinst. Med Nem ID er Danmark blevet et sværere mål, og derfor søger hackerne andre steder hen", siger juridisk konsulent i Finansrådet Henriette Rolskov til Nyhedsbrevet Finans.

Hun mener, udviklingen skyldes et øget fokus på den organiserede it-kriminalitet og indførelsen af Nem ID, der kom på markedet i juli 2010.

"Nem ID er en to-faktorløsning, hvor en del består af det kodeord, du kender, og en andel del af det nøglekort, du har og som ikke ligger på computeren, og det er en vigtig del af sikkerheden. Hvis man passer på sin kode og opbevarer nøglekortet sikkert, så har løsningen en rigtig høj sikkerhed", siger Henriette Rolskov.

Branchen har på grund af den høje grad af indbrud de foregående år sat hårdt ind mod røverne, der typisk kommer fra Rusland og de baltiske lande. Bankerne og Finansrådet har derfor etableret et forum, hvor de følger udviklingen af nye virusprogrammer.

"Arbejdet med sikkerhed er dynamisk og man skal hele tiden være på forkant, derfor holder vi øje med udviklingen inden for it-kriminalitet, og for det er marked der udvikler sig. Vi sørger for løbende at følge, hvad der foregår på hackerfronten", siger Henriette Rolskov.