Business

Singler holder superbillige ferier

Skal du finde sammen med andre singler i sommerferien, er der ikke nødvendigvis grund til at rejse på dyre luksusferier. For mange danske singler vil ferien komme til at foregå derhjemme.

Sommer, single og sofaen derhjemme. Sådan kommer det til at lyde for mange af de danskere, der bor alene. Nordea har lavet en undersøgelse af, hvor mange penge danske singler har tænkt sig at bruge på feriebudgettet. Langt størstedelen af danskere, der bor alene, vælger at lade feriebudgettet være på maksimum 5.000 kroner, viser undersøgelsen.

Vi kan se, at singler holder ekstremt mange af de superbillige ferier til under 5.000 kr., og man kommer jo ikke langt for 5.000 kr.

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom, Nordea

"Vi kan se, at singler holder ekstremt mange af de superbillige ferier til under 5.000 kr., og man kommer jo ikke langt for 5.000 kr." siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Hjemmeferie

Nordeas undersøgelser viser, at over halvdelen af singlehusstandene vil holde ferie hjemme hos sig selv.

"Der er for mig at se ingen tvivl om, at ferien for mange singler bliver meget lokal og med de oplevelsestilbud, der er i ens nærområder som f.eks. koncerter og festivaler m.m.," siger Ann Lehmann Erichsen.

Enkeltværelse

Ser man på singlens feriebudget, er det lidt højere regnet per person end parbudgettet. Men ser vi på, hvilken ferie man kan holde for pengene, så kommer parret ifølge forbrugerøkonomen længere, når de skal holde ferie end singlen.

Sommerferiebudget 2011 for husstande med en enkelt person:

20.001 kr. eller mere: 8 % 15.001-20.000 kr.: 5 % 10.001-15.000 kr.: 15 % 5.001-10.000 kr.: 29 % 5.000 kr. eller mindre: 42 %

(Omkostningerne dækker alle udgifter ved sommerferien. Rejsen, mad, fornøjelse og shopping.)

Kilde: Nordea

"Er du en eller to i bilen så ender regningen på benzin, færgebillet og motorvejsafgifter jo stort set på det samme. Bor du alene i et dobbeltværelse eller i et enkeltværelse, er det jo ikke halv parpris. Og sidder du alene i en lejet sommerbolig, så er prisen den samme som for et par," siger forbrugerøkonomen.

Planlagt familierejse

Mange familier vælger ifølge privatøkonom Las Olsen, Danske Bank, også dyrere ferieformer generelt.

"Når man er en familie med børn, er det sværere at hoppe på en billig afbudsrejse. Det skal oftest være lidt mere planlagt, end når man kun er sig selv," forklarer Las Olsen.

Flere singler

Der bliver flere og flere singlehusstande. De nyeste tal fra Danmarks statistik viser, at 39 procent af danskerne bor i singlehusstande. Det betyder, at knap en million, helt præcist 998.939 bor i en husstand på én person. Singlehusstanden er nr. et på listen over de mest hyppige typer af husstande i Danmark.