Business

Så meget bruger singler på ferie

Se her, hvordan budgettet for sommerferien ser ud for singler i år.

Det er oftere en del dyrere at tage på ferie, hvis man er single end, hvis man er et par til at dele udgifterne. Og mens danskernes feriebudget generelt bugner i år, er singlerne lidt mere mådeholdne i forhold til, hvad der skal bruges af pengesedler på årets sommerferie.

Så meget bruger singler på sommerferien 2011.

20.001 kr. eller mere:

Singler: 8 % Par: 28 %

15.001-20.000 kr.

Singler: 5 % Par: 13 %

10.001-15.000 kr.

Singler: 15 % Par: 19 %

5.001-10.000 kr.

Singler: 29 % Par: 23 %

5.000 kr. eller mindre

Singler: 42 % Par: 17 %

(Omkostningerne dækker alle udgifter ved sommerferien. Rejsen, mad, fornøjelse og shopping.)

Kilde: Nordea

For mens danskerne generelt har lagt 1.000 kr. mere oveni feriebudgettet, viser en ny undersøgelse fra Nordea, at de danske singler kun smider en ekstra 100-krone-seddel oveni feriebudgettet. I gennemsnit bruger danskere, der bor alene, 8.200 kroner på deres sommerferie i år. Sidste år lød beløbet på 8.100 kroner i gennemsnit.

Skruet ned

"Hvis man regner inflationen med har de danske singler faktisk skruet ned for sommerferien i år," lyder det fra Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

Hvorfor stiger singlernes feriebudget ikke så meget som danskernes generelt?

"Man er mere sårbar som single. Risikoen er jo større, når man kun er én, hvis man mister jobbet. Det handler nok meget om, at man gerne vil føle sig tryg, når man sidder med alle regningerne alene, og derfor ikke bruger ekstra på ferien," forklarer hun.

Krisen sidder fast i singler

Nordeas forbrugerøkonom mener også den økonomiske krise ikke har sluppet sit tag.

"Efterdønningerne fra finanskrisen vejere nok tungere hos singler end for par," forklarer Ann Lehmann Erichsen.

Børnene koster

Lektor og Ph.D. Ana Maria Munar, Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse, CBS er forundret over, at singlernes budget ikke følger det generelle billede.

"Det koster nok bare flere penge, når familier med børn tager på ferie, så det er ikke nødvendigt for singler at øge budgettet i samme grad som husstande med flere," siger hun.