Business

Derfor trykker studenterhuen ikke Don Ø

Tusindvis af unge danskere springer ud som studenter i disse dage. TV2.dk har vendt studenterhuen lidt på hovedet og bringer her en række interviews med danskere, der er nået helt til tops uden at have taget en studentereksamen.

Flemming Østergaard, Bank- og handelsuddannet i 1964 samt uddannet som fondsbørsvekselerer i I S Monies i 1968.

Til tops uden hue

I disse dage springer studenterne ud med huer på overalt i landet.

I den forbindelse har tv2.dk spurgt en række erhvervsfolk, der aldrig fik en gymnasial uddannelse, hvordan de alligevel klarede sig og fik succesrige karrierer.

Se links til de øvrige artikler i boksen længere nede på siden.

Hvorfor har du ingen studentereksamen?

Jeg fik valget mellem at tage en studentereksamen eller at komme i lære som fondsbørsvekselerer i firmaet I S Monies. Der var kun 32 fondsbørsvekseler-firmaer i Danmark, og det var de eneste 32 firmaer, der måtte handle på børsen. Bankerne skulle handle værdipapirer igennem dem. Valget var enkelt for mig, og der var kø for at få den uddannelse.

Har du nogensinde følt, at du har manglet en studentereksamen?

Aldrig nogensinde. Jeg har den største eksamen, der findes fra det bedste universitet i hele verden - og den er fra livets universitet. Jeg har ikke manglet noget som helst. Den uddannelse jeg fik, kombineret med bankeksamen, vil jeg ikke bytte for noget som helst.

Når du tænker tilbage, ville du så gerne have haft en studentereksamen?

Det har jeg aldrig spekuleret to minutter på. Men jeg er sikker på, der er tusind andre, der gerne ville have haft min uddannelse.

Vil du anbefale unge at tage en studentereksamen i dag?

Det kommer an på, hvem det unge menneske er. Der er alt for mange, der skal være studenter i dag. Det kunne være, de havde større talent for at blive tømrer eller snedker. Men jeg tror, studentereksamen i dag, minder om det, der hed realeksamen i gamle dage.