Business

Nu bliver danske Janus milliardær igen

IT-iværksætteren Janus Friis er blevet milliardær endnu engang. Skype er blevet solgt til Microsoft, og det skæpper i kassen hos Friis, selvom han allerede har solgt virksomheden en gang tidligere.

Microsoft har købt net-telefontjenesten Skype. Og det betyder samtidig, at danskeren og Skype-stifteren Janus Friis bliver milliardær igen. Tilbage i 2005 solgte Janus Friis Skype Skype første gang til eBay - og allerede dengang blev han milliardær på salget.

Siden salget i 2005 har der dog været en stor og lang sag mellem eBay og stifterne af Skype, danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström. Stifterne mente, at eBay havde ændret ved nogle koder i Skype, som Friis og Zennström mente at have rettighederne på.

I 2009 blev Skype så overtaget af en række store investorer. Og for at undgå yderligere ballade indgik man forlig med Janus Friis og Niklas Zennström ved at lade dem overtage 14 procent af aktierne i Skype.

Og det er altså disse 14 procent af aktierne i Skype, som Janus Friis nu er blevet milliardær på at sælge.