Business

"Jeg sagde op næste morgen"

Lottovinder fra København vandt 15 millioner kroner og sagde sit job op. Nu skal han studere engelsk, købe et hus og have sine drenge med ud at rejse.

Der findes mange nykårede Lotto-millionærer, som ikke ønsker at lave det store om i deres liv. Men den spiller, som løb med årets hidtil største gevinst, er ikke bange for at træffe nogle store beslutninger. Faktisk traf han en af de helt store beslutninger dagen efter, at han havde fået besked om den store gevinst.

"Jeg sagde op på jobbet næste morgen klokken 10. Det var ikke nogen svær beslutning, faktisk er det noget, jeg længe har drømt om. Nu var muligheden der bare", fortæller han.

Vinderen, der er i 40'erne og bosat i Københavnsområdet, vandt 15.128.563 kroner i Joker-spillet onsdag inden påske. Men der skulle gå over en uge, før han fik den gode nyhed.

Fik nyheden på forretningsrejse

"Jeg havde fået opgivet det forkerte telefonnummer, da jeg tegnede abonnementet hos Danske Spil. Så medarbejderen fra Danske Spil havde ringet forgæves nogle gange. Til sidst fik jeg en mail, hvori der stod, at jeg skulle kontakte ham angående mit abonnement", fortæller vinderen og fortsætter:

"Jeg var på forretningsrejse med nogle kolleger. Vi stod ved en pølsebar og skulle have noget frokost, da jeg så mailen. Og jeg kan huske, at jeg sagde til dem, at det da var tarveligt at sende sådan en mail. Man tror jo, man har vundet... Jeg regnede med, at den var gal med kontooplysningerne eller sådan noget", griner han.

15 millioner og en sjat

Den nyslåede millionær tyggede færdig, før han ringede til Danske Spil. Faktisk ringede han først, da han igen sad i bilen.

"Medarbejderen fra Danske Spil bad mig holde ind til siden. Og så fortalte han, at jeg havde vundet '15 millioner kroner og en sjat'. Jeg spurgte, hvor meget den sjat var på, og han sagde 128.000 kroner. Og jeg tænkte, at det var meget!, smiler han og siger:

"Jeg kunne slet ikke forholde mig til de 15 millioner kroner."

Gaver til børnene

Siden har nyheden bundfældet sig. Vinderen har fejret gevinsten med god mad til de selv samme kolleger, som var med ved pølsebaren - og gjort dem til tidligere kolleger med sin resolutte opsigelse til chefen. Nu skal hans drenge have nyheden i weekenden.

"Jeg har købt et par iPads til dem. Sådan en har de gerne villet have længe. Og så glæder jeg mig bare til at se dem i ansigtet, når jeg fortæller dem, at jeg har sagt op, har planer om at bytte lejligheden ud med et lille hus og planlægger, at vi skal ud at rejse. De bliver ellevilde, fortæller han.

Nu vil han studere

Hverdagen på jobbet bliver skiftet ud med et liv som studerende.

"Jeg har i nogle år været i gang med en merkonom-uddannelse. Der mangler jeg bare det sidste fag, så det skal jeg gøre færdigt. Og så har jeg tilmeldt mig nogle engelsk-kurser. Jeg glæder mig til at læse igen og møde nogle andre kursister", siger Joker-millionæren og slutter:

"Når jeg har læst færdig, har jeg planer om at starte noget op for mig selv. Men jeg siger ikke hvad..."