Business

Danmark arbejder hjemme i dag

Næsten halvdelen af danskerne kan i dag arbejde hjemme. Danmark har i dag første nationale hjemmearbejdsdag.

At arbejde hjemmefra gavner produktiviteten. Den første nationale arbejdsdag holds i dag i Danmark.

En ny undersøgelse viser, at 43 procent af danskerne har mulighed for at arbejde hjemme i deres nuværende job, hvilket er en stigning på 13 procentpoint i forhold til 2010.

Blandt de hjemmearbejdende mener 77 procent, at de er mindst lige så produktive, når de arbejder hjemme fremfor på arbejdspladsen.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) bruger også den Nationale hjemmearbejdsdag til at arbejde hjemmefra.

"Hjemmearbejdsdagen giver mulighed for en mere fleksibel dagligdag med mindre stress, og undersøgelser viser da også, at det øger effektiviteten", siger ministeren.

En undersøgelse fra Telenor, Dansk Erhverv og Microsoft viser, at cirka halvdelen af danske virksomheder allerede stiller teknologi til distancearbejde til rådighed:

"Telenors erfaring er, at de forskellige samarbejdsværktøjer skal være en integreret del af medarbejdernes hverdag, for at man kan få det fulde udbytte af distancearbejde", siger Telenors erhvervsdirektør Jesper Hansen.

Undersøgelsen viser også, at 58 procent af danskerne arbejder i en virksomhed, der ikke har en firmapolitik for distancearbejde.

Administrerende direktør hos Microsoft, Jørgen Bardenfleth siger, at det ikke er nok at stille teknologien til rådighed. Distancearbejde giver frihed og fleksibilitet, men ledelsesretten og ledelsespligten medfølger.

Tre ud af fire blandt de hjemmearbejdende mener, at de er lige så eller mere produktive som dem, der arbejder på arbejdspladsen. Derudover mener 86 procent, at hjemmearbejde giver mindre stress.

Den Nationale Hjemmearbejdsdag er et samarbejde mellem Videnskabsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Metal, Microsoft, Dansk Energi, Telenor og Miljøorganisationen 10:10.

2262 danskere har skrevet sig op til at arbejde hjemme i dag.