Business

Legomand køber kæmpe-palæ

Lego-arving Anders Kirk Johansen køber en af de mest fornemme ambassadørboliger herhjemme.

Den 33-årige arving til Lego-dynastiet Anders Kirk Johansen køber Canadas ambassadørbolig i Danmark.

Det skriver Jyllands-Posten fredag.

Pragtpalæet, der er tegnet af arkitekten Albert Oppenheim, ligger ud til Dag Hammerskjölds Allé i København og har 35 værelser.

"Når man ser ind på ejendommen, føles det nærmest som at stå på Champs-Elysées i Paris. Den er smuk og utrolig velholdt. For mig har det været ligesom at investere i kunst, hvor du skal købe med hjertet, siger Anders Kirk Johansen til avisen.

Palæet er fra 1918 og er i alt på 733 kvadratmeter. Trods købet af den gigantiske bolig, skal Anders Kirk Johansen ikke bo i den. Han ejer nemlig i forvejen Rohden Gods i Stouby, hvor han bor.

"Jeg er fra Jylland og der er bopælspligt på Rohden Gods, hvor jeg bor. Hvad ejendommen skal bruges til er endnu ikke afgjort. Der er mange muligheder. Beliggenheden er super og jeg overtager den først til efteråret," siger Anders Kirk Johansen.

Den unge Lego-arving er ikke uvant med store bolighandler. I 2003 købte han Rohden Gods ved Stouby og den handel står stadig som den dyreste bolighandel herhjemme i de sidste 19 år, hvor der er blevet målt på den slags. Anders Kirk Johansen betalte 77 millioner kroner for Rohden Gods.