Business

Sådan får du en billigere sommerferie

Der er penge at spare for de fleste danskere, når de tager på sommerferie. Mange tænker for meget på flybillettens pris frem for på hele feriens økonomi.

Hvis flybilletten er billig, så går det nok, synes mange danskere at tænke, når de bestiller sommerferie.

De mest populære destinationer for danskerne er nemlig de traditionelle ferielande som Spanien, Frankrig, Italien og Grækenland. Men leveomkostningerne er høje disse lande, og der er derfor store penge at spare, hvis man rejser til andre destinationer end de traditionelle.

"I Europa bør man generelt holde sin ferie omkring Balkan-området, hvis man vil holde mest ferie for pengene. Især Kroatien, Albanien, Tyrkiet, Bulgarien og Slovenien er billige lande at holde ferie i", siger chefstrateg i Danske Bank Anders Nellemose, der anbefaler landene ved at sammenholde omkostninger til rejsens pris, den lokale købekraft samt de lokale valutaers bevægelser.

Ligesom det er billigt at holde ferie i Balkan-landene er der ligeledes god økonomi i helt at forlade Europa.

I Europa bør man generelt holde sin ferie omkring Balkan-området, hvis man vil holde mest ferie for pengene

Chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose

Billigt at forlade Europa

Der er en del destinationer som Thailand, Vietnam og Den Dominikanske Republik, hvor leveomkostninger, flyrejse og valuta alle er til fordel for danskerne. Og så er vejret oven i købet heller ikke dårligt på disse destinationer," siger han.

Modsat er det lige så dyrt at leve i de traditionelle ferielande, som det er at leve i Danmark. Hvis man så oven i købet er ude at spise hver aften i sin ferie, kan feriens pris nemt løbe endog meget højt op.

Især Kroatien, Albanien, Tyrkiet, Bulgarien og Slovenien er billige lande at holde ferie i

Chefstrateg i Danske Bank, Anders Nellemose

"I forhold til herhjemme er det ikke væsentligt billigere at opholde sig i Spanien, Grækenland, Frankrig eller Italien, selvom det oftest er de destinationer hvortil man finder de billigste flybilletter. Desuden er de alle en del af euro-samarbejdet, hvilket betyder, at valutaen ikke kan give nogen rabat i forhold til danske kroner," siger Anders Nellemose.

Alligevel ligger lande som Spanien, Italien, Grækenland og Frankrig solidt på listerne over de mest populære rejsemål for danskerne.