Business

Aamund: Sådan er den gode leder

I en interviewserie taler succesrige forretningsfolk ud om, hvad der gør en god leder, hvad man skal have i sig for at blive selvstændig, og ikke mindst, hvad du skal være villig til at sige farvel til. I dag er det Asger Aamund, der giver gode råd til ledere og iværksætter-spirer.

Asger Aamund anbefaler, at man forsøger at starte sin egen virksomhed, hvis trangen til det bliver ved med at krible i fingrene:

"Hvis man har modet til det og man er fænget af det, og man næsten ikke kan lade være, så skal man gøre det, for det værste er ikke så meget, at man går ned med sin virksomhed, men det værste er ikke, hvis man går ned med sin virksomhed. Det værste er, hvis man sidder som en gammel mand og siger: 'Bare jeg dog havde startet det foretagende", siger Asger Aamund blandt andet i interviewet.

I klippet ovenfor peger han ligeledes på, at den gode leder 'ikke går og bjæffer ordrer ud', men sørger for, at medarbejderne får succes - fordi medarbejdernes succes vil smitte af på dig som leder.

"En god leder er en chef, der kan lide andre mennesker, fordi ledelse er at skabe resultater gennem andre. Ledelse er ikke at bjæffe ordrer ud fra morgen til aften. Og hvis ens antenner for andre mennesker er blæst ned ad taget, så skal man ikke være leder", siger Asger Aamund.