Top 5: Store i slaget, men har de magt?

Erik Damgaard, Asger Aamund, Klaus Riskær. Erhvervsfolk, der har store armbevægelser og ofte er i mediernes søgelys, men er de en magtfaktor i dansk erhvervsliv?

Nævn fem topchefer fra erhvervslivet? Det er ikke utænkeligt, at det er nogle af de mere kulørte herrer, der vil dukke op. Flemming Østergaard, Asger Aamund, Erik Damgaard. Erhvervsfolk, man ofte hører om i medierne. Men hvis man spørger erhvervskommentator og tidligere chefredaktør på Berlingske, Niels Lunde, skal de ikke engang med på top 100 over de mest indflydelsesrige erhvervsfolk i Danmark.

Forlaget Lindhardt og Ringhof har netop udgivet opslagsværket '100 topchefer'. Hverken Asger Aamund, Flemming Østergaard eller Erik Damgaard er ikke at finde på listen.

"Der er nogle navne, som måske nok er ofte i medierne, men som ikke har nogen reel indflydelse," forklarer erhvervskommentator Niels Lunde.

I boksen til højre kan du finde Niels Lundes 5 bud på, hvem der til trods for, de er velkendte i den bredere befolkning og har godt medietække, aldrig kommer med på hans liste over de 100 mest indlydelsesrige topchefer.