Business

Tjekket topchef besvimede af stress

Mange kan nikke genkendende til et alt for travlt og presset arbejdsliv. I et interview fortæller erhvervskvinden Katia Østergaard, hvordan hendes krop for tre år siden sagde stop, da hun kørte sig selv for hårdt.

Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, åbner i den nye udgave af Børsenmagasinet Pleasure op for den ubehagelige oplevelse for tre år siden, hvor hun lå besvimet på gulvet, og hendes kolleger ikke kunne komme i kontakt med hende.

"Jeg vågnede op i ambulancen og tænkte: 'Hvad fanden sker der? Jeg har ikke tid til det her," siger Katia Østergaard til Pleasure.

Hun havde i en periode oplevet at besvime flere gange uden at tage den med ro bagefter. Nu var hun pludselig gået ud på gulvet i et kontor i Børsbygningen i København og måtte køres væk med iltmaske over hovedet.

En måned uden mand og børn

Lægerne fortalte Katia Østergaard, at hun led af overanstrengelse - og hun skulle glemme alt om arbejde de næste tre måneder. Den første måned skulle hun være hos sine forældre uden sin mand eller to børn. Når børnene kom på besøg, måtte hun ligge på gulvet, ellers ville hun besvime.

"De lavede alt for mig, jeg kunne ingenting, min krop var fysisk stået helt af," siger Katia Østergaard til Pleasure.

I dag er hun tilbage i en travl hverdag som direktør i Horesta. Men oplevelsen har påvirket Katia Østergaard.

Hun er holdt op med at tale i mobiltelefon i det øjeblik, hun kommer ind af hoveddøren derhjemme, og er blevet bedre til at blive hjemme, når hun er syg.

"Oplevelsen lærte mig noget om, at jeg ikke er usårlig. Det der med at være superwoman og overmenneske, det kan man ikke være hele tiden," siger Katia Østergaard.