-Mærsk: Pirater koster os kassen

Pirater er et stadigt større problem for verdens rederier, og det koster verdens største containerrederi Maersk Line mindst 550 mio. kr. om året. Det siger rederiets direktør, Eivind Kolding.

"Det er et kæmpe-issue, for det gør, at vi skal sejle hurtigere igennem piratzonen. Særligt de services, der betjener Østafrika, skal sejle i en ordentlig bue uden om, så der er en kæmpe omkostning. Jeg vil tro, at vores omkostning ved pirateriet i øjeblikket er mindst 100 mio. dollar", siger Eivind Kolding til RB-Børsen.

Han langer samtidig ud efter politikerne, som han ikke mener, gør nok for at løse problemet.

- Det er et meget alvorligt problem, som det desværre ikke ser ud til, at de regeringer, der kan gøre noget, gør nok for at løse i øjeblikket. Vores opgave er at sørge for at skabe opmærksomhed omkring det. Fortælle, at der sker piratangreb hver eneste dag - heldigvis ikke allesammen succesfulde - så der skal gøres noget ved det, siger Eivind Kolding.

Rederiets skib Maersk Alabama var i 2009 centrum for en af de mest omtalte pirat-episoder, som sluttede ved, at tre amerikanske snigskytter skød og dræbte tre pirater til søs. Den fjerde pirat blev i midten af februar 2011 idømt 33 år og 9 måneders fængsel ved en domstol i New York.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )