Verdens højeste afgift på strøm

En ny stor international analyse foretaget af den finske energiindustri afslører, at danske husholdninger får lov til at betale den højeste afgift på strøm i hele verden.

Analysen, som Dansk Energi har leveret data til, er et komplet overblik over energiafgifter og moms på energi i de europæiske lande, Japan og USA. Og her ligger Danmark på en suveræn, men lidet flatterende førsteplads.

Tre gange så meget som nummer to

De danske husholdninger betaler over tre gange så meget som Sverige, der er nummer to på listen. I vores naboland betaler de 2,97 eurocent per KWH (22 øre), mens vi herhjemme må hoste op med 9,68 eurocent per KWH (72 øre).

Til gengæld betaler industrivirksomheder i Italien, Tyskland og Holland langt højere energiafgifter end danske virksomheder.