Business

-Sådan får du rabat på fyringsolie

Varmer du dit hus op med fyringsolie, kan det betale sig at shoppe lidt rundt, hver gang du skal have fyldt tanken op. Markedet myldrer med rabatter. Se de konkrete råd i bunden af artiklen.

Det kan godt betale sig at udnytte forskellige rabatter hos de store olieselskaber, når olietanken er ved at være tom, og der igen skal bestilles olie. Som i så mange andre sammenhænge betaler det sig at være lidt oppe på mærkerne og bruge nogle minutter på at finde frem til de bedste aktuelle tilbud.

Det kan generelt ikke betale sig at bruge den samme olieleverandør hver gang, da der ofte er gode, aktuelle tilbud til nye kunder at lukrere på. Olie er olie - køb i reglen den billigste, brandværdien er den samme. Når du går ind på olieselskabernes hjemmesider for at bestille fyringsolie, møder du en bred vifte af olietyper. Der kan være mere eller mindre svovl, og der kan være tilsat aktive stoffer, der virker rensende på fyrets teknik.

Medmindre du har et kondenserende fyr eller gerne vil betale ekstra for nogle af de miljøforbedrede olier, kan du som regel regne med, at den billigste olie er ganske tilfredsstillende. Olieselskaberne ved tydeligvis godt, at de sælger et masseprodukt, hvor prisen følger den officielle oliepris.

Olieprisen svinger fra dag til dag, og derfor bør du holde lidt øje med udviklingen, når oliestanden synker ned under den kritiske grænse på cirka 300-400 liter olie. Det er dyrt at skulle bestille akutlevering, samtidig er det for dyrt at bestille mindre end cirka 1000 liter ad gangen. Derfor skal du begynde at kigge dig for, når der er plads til mindst 1000 friske liter i tanken.

Rabatterne kan inddeles i fire kategorier:

1. Nykunderabat

De fleste olieselskaber belønner nye kunder med en rabat, der kan løbe op i mere end 500 kroner. Rabatten kan ofte kombineres med en onlinerabat og øges ved at bestille med lang leveringstid. Ulempen ved lang leveringstid er, at olieprisen i mellemtiden kan være steget.

2. Gensynsrabatter

Selskaber belønner også trofaste kunder for at komme igen. Men rabatten er ofte ikke lige så stor som velkomstrabatten, så her kan du nemt score nogle hurtige hundredekronesedler ved at skifte leverandør. De fleste selskaber opererer med en karenstid på cirka 2 år, før du på ny er en ny kunde.

3. Onlinerabatter

Der er ofte ekstra rabat på nogle hundrede kroner for at betjene sig selv på nettet og betale forud ved brug af Dankort eller bankoverførsel.

4. Kampagnerabatter

Indimellem kører olieselskaberne kampagner, hvor de forsøger at få nye kunder. Der kan være gode rabatter på omkring 500-600 kroner at hente på et slagtilbud. Du kan holde dig ajour med rabatterne ved at tilmelde dig olieselskabernes forskellige nyhedsbreve.

Nem genvej

Hvis du ikke gider shoppe rundt efter den helt rigtige kombination af velkomst-, online- og kampagnerabatter, men foretrækker en fast leverandør, kan du på hjemmesiden www.lavprisolie.dk som regel købe fyringsolie til priser nede i bunden af markedet. Virksomheden har ingen rabatter, og du skal betjene dig selv via hjemmesiden og betale med Dankort. Men prisen er normalt ganske konkurrencedygtig.