Business

Sådan sparer du penge på valentinsblomster

Prisen på røde roser stiger voldsomt i dag. Datoen er d. 14. februar, og det er valentinsdag. Læs her, hvordan du får blomster i vasen uden at tømme sparegrisen.

For kærestepar med hang til rødhjertet romantik er krydset sat i kalenderen d. 14. februar. Valentinsdag. Selvom mange måske ikke vil give udtryk for, at de fejrer valentinsdag, vidner blomsterhandlernes mængder af blomster, der bliver pakket i cellofan netop denne dag om noget andet.

  • Undgå røde roser
  • Køb røde tulipaner
  • Vælg blomtser i lyse nuancer
  • Brug et kort eller et rødt hjerte til at indikere valentinsdag

Ti gange større

Blomsterforretningernes omsætning er ifølge Danmarks Statistik på valentinsdag ti gange større end på en normal dag. Men pas på de røde roser ikke dræner kontoen.

Alt hvad der er rødt og især roser tager et kraftigt prishop på valentinsdag på mandag

Jan Oppermann, markedschef Interflora

"Hvis man gerne vil give sin kæreste blomster på valentinsdag, kan man eksempelvis få røde tulipaner til en fornuftig pris. Eller vælge helt at undgå de røde blomster og købe blomster i lyse nuancer og så lade et kort eller et rødt hjerte indikere valentinsdag. Så får man meget mere for pengene", siger Jan Oppermann fra Interflora.

Voldsom prisstigning

"Alt hvad der er rødt og især roser tager et kraftigt prishop på valentinsdag på mandag. Indkøbsprisen på røde roser, der skal sælges i butikkerne på mandag er tredoblet, lyder det fra markedschef hos Interflora", Jan Oppermann.

Det er en af de mest voldsomme prisstigninger, markedschefen hos Interflora har set i forbindelse med valentinsdag, og det vil man også kunne se sætte sit aftryk på prisskiltene på de røde roser.

En blomst til 70 kroner

Ifølge Danmarks Statistik kan en rose, der normalt koster 40 kr. stige til omkring 65-70 kr. i dagene omkring valentinsdag.

Den pris kan meget vel stige endnu mere i år, netop fordi indkøbsprisen på roserne er steget voldsomt.

"Vi har lige fået prislisterne fra Holland på de blomster, vi skal sælge på mandag. Det kan meget vel være, at vi må sætte prisen en smule op, selvom vi langt fra kan tillade os at sælge med en normal avance, fordi prisen simpelthen ville blive for høj," siger Jan Oppermann.