Stem på Danmarks fedeste job

I sidste uge stemte flertallet af tv2.dks læsere på, at kloakrenseren har Danmarks værste job. Nu er tiden så kommet til at finde frem til, hvem der har landets bedste arbejde.

Men hvem er det så lige, der har Danmarks fedeste job? Til højre kan du afgive din stemme, og måske er dit ønskejob i blandt.

Vi har på redaktionen valgt at udpege en række professioner, som de fleste danskere kun kan drømme om. For eksempel har mange en drøm om at blive pilot eller måske studievært. Men det er kun de færreste, der når gennem nåleøjet.

TV2.dk har interviewet fire danskere, der har et arbejde blandt de nominerede.

Læs hvad komikeren, skuespilleren, spilanmelderen og topdirektøren mener om deres eget job.

KOMIKEREN

Findes der noget bedre end at få folk til at grine? Det synes den erfarne stand'upper Omar Mazouk ikke. Den morsomme mand med de egyptiske aner er helt klar i mælet, da han bliver spurgt ind til sit job.

"Jeg har Danmarks fedeste job, for jeg får penge for at møde op og gøre folk glade og få dem til at grine. Det kan da ikke være bedre. Jeg kan i hvert fald ikke komme på et job, der er bedre," siger han og fortsætter:

"Jeg føler mig virkelig privilegeret, for jeg elsker alt ved mit arbejde lige fra den kreative skriveproces til at stå på scenen og optræde".

Jeg har Danmarks fedeste job, for jeg får penge for at møde op og gøre folk glade og få dem til at grine

Omar Mazouk, komiker

37-årige Mazouk kom nærmest ved et tilfælde ind i branchen. Hans drengedrøm var egentlig at blive ingeniør og designe komplicerede kredsløb til computere. Ret nørdet, som han selv formulerer det, men han endte altså i en helt anden boldgade.

"Jeg havde arrangeret et show, men der var ikke nogen, der ville optræde, og så måtte jeg springe til. Det gik så godt, at jeg blev opfordret til at prøve mig selv af i branchen. Det valgte jeg så frem for at læse fem år på DTU, og det har jeg ikke fortrudt," siger han.

Omar Mazouk er en af de mest kendte stand'upper herhjemme, og om året tjener han op mod 800.000 kroner, når han også inkluderer lønnen som klummeskribent. Han påpeger dog, at nye og unge, håbefulde komikere skal væbne sig med tålmodighed, før de får et gennembrud på den store komikscene.

"Det kræver hårdt arbejde at blive rigtig god, og man bliver ikke bare en stjerne på 14 dage. Det sker kun på film. Men de nye i dag har en mere direkte vej, fordi de nærmest får lov til at starte på skærmen og ikke på samme måde skal arbejde sig op, som i gamle dage. Det betyder måske også, at de kommer til at mangle noget i skolingen. Ej, nu lyder jeg helt vildt gammel," lyder det fra Omar Mazouk.

"Nå, men skidt med det, for jeg har jo Danmarks fedeste job".

SKUESPILLEREN

29-årige Julie Ølgaard er lykkelig for sit job. Og hvorfor skulle hun ikke være det, for jobbet som kendt skuespiller er ret så attraktivt i langt de flestes øjne. Selvom hun ikke er spor utilfreds, så vil hun dog meget gerne påpege, at livet som skuespiller i Danmark ikke altid er ren Hollywood og glamour.

"Jeg tror, at rigtig mange går rundt med en forestilling om, at skuespillere bare lever på en lyserød sky og bare har det fantastisk. Men sådan er det desværre ikke helt. For det kan til tider være det hårdeste job i verden," siger Julie Ølgaard.

Siden gennembruddet med ungdomsgyseren 'Midsommer' tilbage i 2003 har hun medvirket i en række danske film og serier. Alligevel afslører hun en konstant snigende usikkerhed i baghovedet, selvom hun er kendt.

Jeg tror, at rigtig mange går rundt med en forestilling om, at skuespillere bare lever på en lyserød sky og bare har det fantastisk

Julie Ølgaard, skuespiller

"Man kan aldrig føle sig helt sikker. Jeg bliver hele tiden bedømt på mit arbejde, og man lever med den usikkerhed, om der nu også kommer nye jobs og udfordringer, fordi der er så mange om buddet. Men trods bagsiden af medaljen er det i min verden det fedeste job, for der er ikke to dage, der ligner hinanden," siger Julie Ølgaard.

SPIL-NØRDEN

36-årige Thomas Bense har et job, som mange misunder ham. Fra han møder ind på kontoret klokken ni er det hans opgave at spille computer. Han anmelder nemlig stribevis af spil året rundt, og i de seneste par år har Familien Danmark stiftet bekendtskab med spil-nørden via Go'morgen Danmark på TV2, hvor han ofte optræder som ekspert.

Thomas Bense er meget glad for sit levebrød, og der er ikke noget han hellere ville lave.

Når jeg på et tidspunkt får den store fede bil, vil jeg mene, at har jeg har Danmarks bedste job

Thomas Bense, spilanmelder

"Jeg føler mig rimelig heldig, for det er et superfedt job, jeg har. Jeg får ret mange mails, oftest fra unge mænd, der spørger: "Hvordan bliver jeg det, du er?". Jeg kan kun opfordre dem til at klø på, som jeg selv har gjort, for det har ikke altid været nemt. Jeg har arbejdet med spil i ti år, men det er kun indenfor de sidste tre-fire år, at folk har fået øjnene op for det," siger Thomas Bense og pointerer, at han også har administrative opgaver, der er en knap så attraktiv del af hans arbejde.

"De sjove og spændende sider overskygger dog helt klar de kedelige ting," slår han fast.

Thomas Bense kører firmaet pixel.tv sammen med tre kollegaer, og selvom de endnu ikke kører rundt i store biler, så glæder han sig over, at han lever af sin hobby. I fritiden bliver der da også brugt et par timer foran skærmen

"Når jeg på et tidspunkt får den store fede bil, vil jeg mene, at har jeg har Danmarks bedste job. Det er da fedt, at køre rundt i en stor bil, fordi man har spillet rigtig meget Fifa," siger han efterfulgt af et stort grin.

TOPDIREKTØREN

Han er ikke kendt i den brede befolkning, men han er et anerkendt navn i erhvervslivet. Jesper Brix er en helt almindelig mand fra Esbjerg på 36 år, der har taget den lange vej og arbejdet sig op gennem rækkerne i virksomheden Bramming Plast-Industri, hvor han i dag besidder posten som topchef.

"Jeg er godt tilpas med det, jeg har opnået. Jeg startede som arbejdsdreng i firmaet, dengang der kun var fem mand ansat. I dag tæller vi lige knap 500 medarbejdere, og jeg har været med i hele forløbet," siger Jesper Brix, der sidste fik overrakt en fin pris som årets unge erhvervsleder i 2010. Noget han naturligvis er stolt af, men som han ikke vil tage æren for.

"Prisen burde i virkeligheden gå til alle medarbejderne," siger han med en solid portion vestjysk beskedenhed.

Jeg startede som arbejdsdreng i firmaet, dengang der kun var fem mand ansat. I dag tæller vi lige knap 500 medarbejdere

Jesper Brix, topdirektør

Selvom Jesper Brix ikke er en mand, som slår ud med de store armbevægelser, er han glad for sit job, som chef i foretagendet.

"Overordnet set fås indholdet i jobbet ikke bedre. Man har en fantastisk spændende hverdag med konstant nye udfordringer, der skal løses. Jeg trives med det ansvar, der følger med".

"Mit job har også sin pris. Det indebærer et stort ansvar, og nogle gange må man ofre en familiefest på grund af arbejdet, for det er ikke et ni til tre job. Man kan blive så engageret i sit arbejde, at man nogle gange glemmer de ting, som bliver normale dagligdagsting," siger han.