Han har Danmarks værste job

Her på tv2.dk har vi kørt en afstemning om, hvem der har det værste arbejde, og efter at 12.172 af tv2.dks læsere har stemt, kan vi nu kåre Danmarks værste job.

Og vinderen af den "ærefulde" titel går til kloakrenseren, som med 18 pct. af stemmerne henviste tarmrenseren (16 pct.), telefonsælgeren (12 pct.) og P-vagten (10 pct.) til de efterfølgende topplaceringer.

Tv2.dk har interviewet den erfarne kloakrenser Henning Sørensen fra Roskilde, som bliver overrasket, da han får overbragt nyheden på vegne af den samlede danske kloakrenser-bestand.

Selv om folk synes, at mit job er klamt, så er de jo virkelig glade for at se os, når deres toilet er stoppet

Henning Sørensen, kloakrenser

"Er det rigtigt. Det havde jeg godt nok ikke forventet, selvom jeg godt ved, at folk forbinder vores arbejde med lort og andre ulækre ting. Men det er en lille overraskelse for mig, for der er nogle ret gode modstandere med i opløbet," siger Henning Sørensen især med tanke på tarmrenseren, der kom ind på andenpladsen.

Sovs på fingrene

53-årige Henning Sørensen kan dog sagtens leve med titlen, for som han selv siger, så er det at være kloakrenser til tider et virkelig ulækkert job, da man hver dag står i "lort til knæene" og ofte får "sovset fingrene ind", som han selv formulerer det.

"Nu er jeg jo ret garvet, så der skal meget til at forskrække mig. Jeg ved da godt, at jeg muligvis har Danmarks klammeste job, men nogle skal jo gøre det beskidte arbejde. Og selv om folk synes, at mit job er klamt, så er de jo virkelig glade for at se os, når deres toilet er stoppet," siger Henning Sørensen, der også kan berette om, at han i tidens løb har haft nogle endog meget prominente kunder.

De royale kloakker

"Jeg har engang for mange år siden renset ud hos de kongelige, dengang Frederik og Joachim var drenge. Man kan da godt helt uofficielt sige, at jeg har været royal kloakrenser, selvom jeg ikke personligt mødte medlemmer af den kongelige familie. Jeg kan dog afsløre, at de bruger helt almindelig hvidt toiletpapir," siger Henning Sørensen efterfulgt af et stort grin.

Arbejdet som kloakrenser er dog ikke kun "lutter lagkage", for der er også en risiko forbundet med jobbet. Sikkerhedskravene er strenge, og ofte kan man ikke bare tage gummistøvlerne på og hoppe ned i brønden. Der kan være gasser eller mangel på ilt, som kan være meget farligt.

Jeg er miljøskadet

"Der har i mine 30 år i branchen været dødsfald på grund af mangel på sikkerhed, men personlig er jeg kun blevet miljøskadet. På ferier i udlandet kigger jeg altid på kloakdæksler, når jeg går forbi. Det er lidt nørdet," indrømmer han.

Til slut, er der noget, du vil sige til dem, der har stemt på dig?

"Vi siger pænt tak, vi er meget beæret over kåringen. Til sidst skal de bare lige vide, at hvis de får en prop, så ring Henning op."