Brændeovne hitter hos boligkøbere

Stigende energipriser har skærpet boligkøbernes opmærksomhed på boliger med brændeovn. Salget af villaer med brændeovn er stigende, viser en opgørelse fra Nybolig.

Hver femte villa, der blev solgt i 2010, havde en brændeovn installeret som supplerende energikilde. Det er seks procent flere end for fem år siden, viser en opgørelse fra Nybolig, der er en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder.

"Generelt er det de stigende energipriser, der har skærpet boligkøbernes opmærksomhed på energiforbruget og dermed sat fokus på muligheden for at supplere med varmen fra en brændeovn, men en vinter som den nuværende, vil få endnu flere til at installere en brændeovn. Selv i områder med naturgas og fjernvarme, spørger op til halvdelen af køberne til muligheden for at installere en brændeovn, hvis den ikke findes i forvejen", fortæller pressekoordinator i Nybolig Jesper Elle.

Stigningen er størst i hovedstadsregionen. Her var hver femte solgte bolig i 2010 udstyret med en brændeovn. Det er en stigning på 12 pct. sammenlignet med 2005.

Et rundspørge til Nybolig-kædens godt 200 forretninger over hele landet viser, at for halvdelen af købernes vedkommende ligger vægten på, at brændeovnen er der for hyggens skyld, men et stigende antal købere ser i dag på energimærkningen og dermed boligens varmeforbrug.

I områder uden fjernvarme eller naturgas er brændeovnen således helt klart et vigtigt supplement til oliefyr og elvarme, da der kan spares mange penge ved at spare på olie og el, men også i områder med udbredt kollektiv varmeforsyning, er interessen stigende.

De meget kolde temperaturer, som for øjeblikket betyder, at boligejerne har et markant højere varmeforbrug, vil øge interessen for boliger med brændeovn.