Business

Har du 8 millioner til gode?

En dansker ligger inde med en lotto-kupon, der er knap otte millioner kroner værd. Der ligger i alt 63 millioner kroner og venter på danskerne i uafhentede gevinster hos Danske Spil. Se de store præmier, der lige nu kan afhentes hos Danske Spil i bunden af denne artikel.

Har man købt Lottokuponer i Nordjylland skal man måske lige tjekke de gamle kuponer en ekstra gang. En gevinst på 7,9 millioner kroner vundet i januar måned er nemlig ikke blevet afhentet hos Danske Spil.

Gevinsten kan afhentes indtil januar 2011, hvorefter muligheden for at få gevinsten udbetalt udløber.

Kuponen er købt i SuperBest i Hurup i Nordjylland. Indehaveren af kuponen har købt en lynlotto med jokertal, og det var på jokertallene, der var en gevinst på knap 8 millioner kroner.

Tusindvis har penge til gode

Hos Danske Spil håber man naturligvis altid, at vinderne dukker op.

"De fleste præmier bliver heldigvis hentet, men det er ærgerligt for dem, der har vundet otte millioner kroner, hvis de ikke opdager det", siger informationschef i Danske Spil, Thomas Rørsig.

Og det er ikke kun de helt store præmier, der aldrig bliver hentet. I alt ligger der uafhentede præmier for 62,6 millioner kroner hos Danske Spil. Præmier, der er fordelt på flere tusinde kuponer og danskere.

Lottomillionær gad ikke vente i køen

En af de mest absurde sager i Danske Spils historie, er tilbage fra 2003, hvor en mand kom ind i en kiosk i Esbjerg.

Men fordi der var kø, ville han ikke brugte tid på at vente. Han smed derfor sin Lotto-kupon på disken og sagde, at han ville komme tilbage og tjekke den, når der ikke længere var kø.

Manden dukkede aldrig op, og Danske Spil fik dermed aldrig mulighed for at meddele ham, at der var en gevinst på 9,3 millioner kroner på kuponen. Heller ikke selv om man efterlyste ham i medierne.

Omkring 100 potentielle vindere henvendte sig efterfølgende i sagen. Danske Spil og politiet vurderede dog, at ingen af dem, der henvendte sig, svarede til den mand, der havde været i kiosken med kuponen.

Se de største uafhentede præmier herunder, som du stadig kan nå at hente, hvis du ligger inde med kuponen:

7.961.281 kroner, Joker, SuperBest, 7760 Hurup Thy

215.847 kroner, Kvickly, 7100 Vejle

181.975 kroner, Lotto, SuperSpar, 2610 Rødovre

163.367 kroner, Lotto, købt hos Delikatessen, 1453 København K

135.767 kroner, Lotto, købt hos Nr. Aaby Nærbutik, 5580 Nørre Aaby

109.547 kroner, Lotto, Kvickly, 3200 Helsinge

107.042 kroner, Lotto, Let Køb, 2400 København NV

100.215 kroner, Lotto, købt hos Fog Fakse, 4640 Fakse

Fakta: Præmier over 200 kroner kan afhentes indenfor et år, mens præmier under det beløb kan afhentes indenfor tre måneder.

Hvis du mener at have en uafhentet gevinst, eller vil tjekke det fro en sikkerheds skyld, kan du få kuponen tjekket hos din lokale spiludbyder, som kan køre kuponen gennem terminalen. Alternativt kan du tjekke det på danskespil.dk