Business

Bonus-råd til dit CV

Herunder kan du se endnu flere råd til, hvordan du sammensætter et godt CV og dermed får større chance for at blive kaldt til jobsamtale. Ved at klikke på linket til højre, kan du også se vores store guide til det perfekte CV.

Flere versioner af dit CV

Du kan sagtens have flere versioner af dit CV alt efter, hvilke job, du søger. Du kan sagtens både have et CV, som både fremhæver din erfaring som leder, og et såkaldt specialist-CV, hvor du fremhæver dine kompetencer inden for et smallere fagområde

Den bedste måde at målrette dit CV til netop det job, du søger, er at redigere det hver gang, du sender det af sted. På den måde kan du bedst fremhæve de kvalifikationer, der er relevante for de job, du søger.

Vær ærlig

nyt job

TEMA: NYT ARBEJDE

Finans.tv2.dk kører i denne og i næste weekend et tema, der guider dig igennem jobjunglen.

LØRDAG beskriver vi, hvordan du optimerer dit CV og giver dig ekstra gode råd til, hvordan netop dit CV fremstår professionelt og let forståeligt.

SØNDAG giver vi dig gode råd til fem faser, som jobsøgende normalt skal igennem, inden jobbet er i hus.

Vær ærlig, når du skriver dit CV. Men husk: Sandheden kan fortælles på mange måder, og det er et spørgsmål om at vælge sine ord med omhu. Det handler om at sælge sig selv bedst muligt.

Referencer

Vedhæft gerne referencer i dit CV. Altså personer, som kender dig fra tidligere i dit arbejdsliv. Referencerne kan føres på under punkterne, hvor du beskriver de konkrete job, du har haft.

Anfør, at dine referencer kan kontaktes efter aftale med dig

Det er vigtigt at kontakte dine referencer, når du har fået et job. Både som en tak for at de ville hjælpe dig og så de ved, at de ikke længere vil blive kontaktet.

Opsagt eller huller i CV'et

Ved huller i CV'et eller korte ansættelser, kan du eventuelt skrive en kort begrundelse

Hvis du er i en opsagt stilling eller er fritstillet, så anfør det gerne. Du kan vende det til noget positivt ved at formulere det således:

  • "På grund af nedskæringer/omstruktureringer er jeg fritstillet og kan derfor starte med kort varsel"