Business

Vælg det rigtige job og bo på Strandvejen

Hvis du har planer om at bo på Strandvejen nord for København, er der især to karriereveje, du bør vælge:

Start dit eget firma eller bliv direktør i en andens.

Boligsitet Boliga har undersøgt de mest hyppige jobtitler blandt strandvejsbeboerne på strækningen mellem Charlottenlund og Vedbæk, og stikprøven viser - måske ikke overraskende - at langt de fleste liebhavere langs øresundskysten enten kan kalde sig direktør i eget eller en andens firma.

I de 100 tilfælde, hvor Boliga har kunnet foretage en sikker identifikation af ejeren eller ejerne ud fra tinglysningspapirerne, kan 30 af beboerne smykke sig med titlen direktør, mens 25 tjener til huslejen via eget selskab.

Læger i Charlottenlund, advokater i Klampenborg

Der findes ikke et særligt dominerende erhvervsområde blandt de selvstændige og virksomhedsejerne, men mange er beskæftiget inden for ejendomsinvestering og investeringsrådgivning, mens engrossalg og kreative brancher som reklamebranchen også er pænt repræsenteret.

Andre populære jobtitler er læge, ejendomsmægler og advokat, der til sammen står for 20 procent af beboermassen. Lægerne er bedst repræsenteret i Charlottenlund med fem stk. på dén strækning af Strandvejen, mens ejendomsmæglerne træder tydeligst frem på Vedbæk Strandvej, der kan byde på tre af slagsen. Samme antal advokater finder man på Strandvejen i Klampenborg, der fører an i den kategori.

Baronesse stikker ud

Men du skal ikke nødvendigvis tygge dig gennem en årelang uddannelse med næsen begravet i bøger for at få råd til en strandvejsbolig. Således findes der tre butiksindehavere, to i Charlottenlund og én i Klampenborg, på strækningen, ligesom en enkelt baronesse stikker ud.

Resten er spredt ud over så forskellige fag som fysioterapeut, tandlæge, revisor, professor, kommunikationschef og sågar en baronesse.

Kendte danskere flytter ofte mod nord, når de skal finde et sted at bosætte sig, men få af dem har råd eller lyst til at købe hus på Strandvejen. Blot to beboere, der må vurderes at være kendt uden for erhvervslivets cirkler, har adresse langs øresundskysten, nemlig den tidligere fodboldstjerne Brian Laudrup, som bor på Skodsborg Strandvej, og filminstruktøren Tomas Villum Jensen, hvis hus ligger på Strandvejen i Taarbæk.

Direktører i front

De dyreste huse er ejet af direktørerne, hvis ejendomme i gennemsnit koster 15,3 millioner kroner. Virksomhedsejerne har i snit betalt 11,4 millioner kroner for palæerne ved Øresund, mens ejendomsmæglerne indtager tredjepladsen med 10,4 millioner kroner i gennemsnit pr. hus.

Advokaterne og lægerne kommer ind på de følgende pladser med gennemsnitspriser på henholdsvis 9,1 og 5,3 millioner kroner for boligen.

Søg efter salgspriser på strandvejen her: http://www.boliga.dk/salg/soeg

*Boliga har set på 177 villasalg foretaget i perioden fra 1. januar 2004-1. juli 2010 på strækningen mellem Charlottenlund og Vedbæk. Kun ejere, der med sikkerhed kan identificeres med navn og titel, er medtaget i undersøgelsen. Læger, tandlæger og ejendomsmæglere er - trods enkelte tilfælde af drift af eget firma - indregnet i undersøgelsen via deres autoriserede titel. Titlen butiksindehaver dækker over personer, der driver detailsalg.