Business

Top 10: Danmarks største bolighandler

Legomænd, hotelkonger, sportsstjerner og kendte milliardærer har været aktive i Danmarks største bolighandler. Se listen over de dyreste boliger herhmemme nogensinde.

Boligsitet Boliga har set de seneste 18 års bolighandler igennem og kan her vise 10 af de største privathandler.

Nummer 1: Rohdenvej, Stouby Købspris: 77 millioner kroner

Den største bolighandel de seneste 18 år er foretaget af Anders Kirk Johansen, nevø til Lego-dynastiets ejer Kjeld Kirk Kristiansen. Anders Kirk Johansen betalte i 2003 77 millioner kroner for Rohden Gods ved Stouby nær Vejle.

Nummer 2: Store Frederikslund, Slagelse Købspris: 75 millioner kroner

Tøjmilliardæren Klaus Helmersen, der blev rig på modefirmaet Carli Gry, købte godset Store Frederikslund ved Slagelse i januar 1999. Hovedbygningen er opført fra 1782 til 1790 ved arkitekt Andreas Kirkerup, og jorden breder sig ud over 1002 hektar.

Nummer 3: Hambros Allé, Hellerup Købspris: 75 millioner kroner

Hans Henrik Palm, tidligere mesterbokser og storinvestor, købte villaen på en af landets mest fashionable adresser i 2008 af Navision-milliardæren Erik Damgaard. Trods en massiv økonomisk nedtur bor hans Henrik Palm stadig i huset.

Nummer 4: Marievej, Hellerup Købspris: 65,5 millioner kroner

Den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel solgte palæet i Hellerup for 10 millioner kroner i 2004. Siden gennemgik villaen med havudsigt en gennemgribende renovering og blev fire år senere købt for den nette sum af 65,5 millioner kroner.

Nummer 5: Orupgård, Nykøbing Falster Købspris: 64,7 millioner kroner

Godsejer Thomas Højgaard overtog familiestedet på Falster fra sin far i september 2006. Parken foran bygningen kan måske huskes af fans af gamle danske film. Den blev nemlig brugt som kulisse i "Charles tante" fra 1959 med blandt andet Dirch Passer.

Nummer 6: Skovvejen, Skibby Købspris: 60 millioner kroner

Baron von Malsen-Plessen overtog Lindholm Gods ved en familiehandel i 2004. Trods de lidt lempeligere vilkår ved køb og salg mellem familiemedlemmer, måtte den gode baron skaffe lidt over 60 millioner kroner for at overtage palæet.

Nummer 7: Richelieus Allé, Hellerup Købspris: 55 millioner kroner

Som mange af de dyreste millionvillaer kom dette palæ med havudsigt aldrig på mæglernes officielle salgslister. Det afholdt dog ikke køberen fra at betale 55 millioner kroner for de 341 kvadratmeter på toppen af boligmarkedet i juli 2006.

Nummer 8: Skodsborg Strandvej, Skodsborg Købspris: 50.5 millioner kroner

513 kvadratmeter fordelt på 13 rum kostede den svimlende sum af 50,5 millioner kroner, da strandvejsvillaen nord for København blev købt i august sidste år.

Nummer 9: Fredheimvej, Vedbæk Købspris: 48 millioner kroner

Hotel-kongen Henning Arp-Hansen erhvervede sig en af de eftertragtede strandvejspalæer i maj 2008. For pengene fik Arp-Hansen 255 kvadratmeter luksus-villa med udsigt over Øresund.

Nummer 10: Selsbjergvej, Vejle Købspris: 45 millioner kroner.

Manden bag den 10.-største kontanthandel på det danske boligmarked hedder Casper Kirk Johansen. Lego-arvingen købte den 671 kvadratmeter store villa med udsigt over Vejle Fjord i august 2006.

Om undersøgelsen: Boliga har kun medtaget almindelige salg i opgørelsen, der går tilbage til 1992. Landbrugsejendomme er ikke medtaget.