Business

Boligmarkedet humper på krykker

Nedturen på boligmarkedet blev vendt til fremgang i Hovedstadsområdet i slutningen af 2009, mens nedturen fortsatte i resten af landet.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik om prisudviklingen på det danske boligmarked. Ifølge Danmarks Statistik faldt huspriserne i hele landet med 0,8 procent i de sidste tre måneder af 2009.

Faldet dækker over en stigning i priserne i hovedstadsområdet på 1,6 procent, men et fald i de øvrige dele af landet. Størst var faldet i Nordjylland, hvor priserne gik 3,3 procent tilbage.

Optur i sigte

Trods tilbagegangen i slutningen af sidste år vurderer Danske Bank, at boligmarkedet er vendt på nuværende tidspunkt, og at der vil ske fortsat fremgang i den kommende tid.

"Vi forventer fortsat stigende huspriser frem til udgangen af 2011. Det skal ses i lyset af, at vi kun forventer beskedne rentestigninger over de kommende år, og at vi endnu har til gode at se den fulde effekt af det seneste års kraftigt faldende renter," siger seniorøkonom i Danske Bank, Tore Damgaard Stramer i en kommentar til de nye tal.

Ifølge Danske Bank vil huspriserne stige med 3,0 procent i 2010 og yderligere 1,3 procent i 2011. Prisvæksten forventes at aftage i slutningen af 2011 i takt med at renten formentlig begynder at stige.