Business

Vild Lotto-fest på nordjysk lærerværelse

Der blev slået flik-flak på gangene og hentet champagne, da 16 lærere fra Frederikshavn fandt ud af, at de havde vundet 5 Lotto-millioner.

"Der var helt euforisk stemning på lærerværelset", griner den ene af de 16 lærere, som løb med lørdagens Lotto-gevinst.

"Det var et lærermøde lidt ud over det sædvanlige", tilføjer hun.

I halvandet år har lærerne spillet sammen i en Lotto-klub. De samme tal hver gang. Tidligere er det blevet til mindre gevinster, men i lørdags faldt tallene sådan ud, at alle syv vindertal var på en række på kvitteringen, og gevinsten på over 5 millioner kroner var i hus.

Først turde jeg slet ikke tro på det - jeg gemte bare kuponen væk i skuffen igen

Nordjysk lærer, der har vundet i Lotto

"Tallene stod på den næstsidste række. Først turde jeg slet ikke tro på det - jeg gemte bare kuponen væk i skuffen igen. Men så ringede en af de andre lærere til mig. Hun havde også set Lotto-udsendelsen og havde tjekket sin kopi", fortæller den heldige frederikshavner.

"Vi blev enige om at vente med at sige noget. Vi ville så gerne fortælle de andre nyheden, mens vi var samlet. Og det skulle vi være om mandagen til lærermødet", siger hun.

Jeg rejste mig op og sagde, at nu skulle jeg sige noget meget alvorligt. Jeg ville kun sige det en gang, så de skulle lytte godt efter

Heldig lærer om tidspunktet hvor hun skulle fortælle de andre om gevinsten

Og så skulle ventetiden bare gå. En ikke helt nem opgave, hvis man skal tro talsmanden.

"Om mandagen er der altid nogle, som spørger til spillet. 'Er det endelig vores tur til at vinde?' og sådan noget", griner hun og fortsætter:

"Der var endda en lærer, som havde hørt i radioen, at gevinsten var vundet af 16 lærere. Men selv om det var svært, sagde jeg ikke noget".

Klokken 12.30 kunne bomben endelig springe. Her mødtes de alle sammen på lærerværelset.

"Jeg rejste mig op og sagde, at nu skulle jeg sige noget meget alvorligt. Jeg ville kun sige det en gang, så de skulle lytte godt efter", griner lærernes Lotto-talskvinde og fortsætter:

"Og så sagde jeg, at der var to, der havde syv rigtige i Lotto i lørdags, og vi var ikke den ene af dem.

Den tyggede lærergruppen lidt på, men en efter en gik det op for dem, hvad det betød. Og så skulle nyheden fejres.

"Der var en, der slog flik-flak ned af gangen. Og en der hentede champagne. Der var ikke noget ønske om at vende tilbage til den oprindelige dagsorden", griner hun.

De 16 lærere deler en gevinst på 5.001.354 kroner, og vinder dermed hver især 312.584 kroner.

"Det er jo et godt supplement til lærerlønnen", smiler hun og fortsætter:

"Der er stor værdi i at være sammen om det. Vi lærer hinanden rigtig godt at kende - man får en ny vinkel på gamle kolleger. Det er en stor oplevelse".

Og pengene - dem er der selvfølgelig 16 forskellige planer med.

"Nogle skal ud at rejse, nogle skal bare gøre hverdagen lidt nemmere. Jeg fór selv ned og købte mig en ny bil kontant", slutter hun.