Business

Spar store summer på din ferie

Herunder kan du se, hvordan du kan spare tusinder af kroner på din ferie. Finans.tv2.dk har lavet en ferie-guide i samarbejde med forbrugerøkonom i Nordea, Ann Lehmann Erichsen samt Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

1: Bestem feriens pris på forhånd

En af de helt klassiske faldgruber er, at ferien ender med at blive dyrere, end man havde regnet med. En sikker måde at undgå dette er, at du forinden bestemmer dig for, hvor meget din ferie maksimalt må koste. Når du så har besluttet dig for, hvor mange penge, du vil og kan bruge på årets ferie, kan du begynde at undersøge, hvor langt du og din familie kan komme omkring og hvordan I vil bo og transporteres til feriestedet.

2. Bestil en ferie med alt inkluderet

Ferier, hvor alt fra transport, hotel og forplejning er inkluderet er populære netop nu. Det skyldes, at danskerne gerne vil vide på forhånd, hvor meget ferien kommer til at koste. Og selvom du kommer af med flere penge inden rejsen, så kan det vise sig at være en god og sikker investering i sidste ende.

Det, der ofte trækker op i budgettet er for eksempel restaurantbesøgene, der blev dyrere end man havde forventet. Med en ferie, hvor alt er inklusive er hver et måltid og hver en omgang i baren gratis. Børnene kan dermed spise alle de is, de har lyst til, og du kan tage et ekstra glas rødvin uden at skele til økonomien. Alt er betalt hjemmefra.

3. Rejs i lavsæsonen

Du kan spare op til 35 procent ved at rejse i lavsæsonen. Lavsæsonen er spredt ud over hele året og de særligt billige rejser kan du finde i maj, i de første to uger af juni, i de to første uger af oktober (før efterårsferien), i hele november samt i de første to uger af december.

Undgå derimod at rejse i højsæsonen, som er i hele juli, de første par uger af august, efterårsferien, påsken samt jul og nytår. For vinterrejser er højsæsonen i januar og februar.

Resten af året er at betragte som mellemsæson.

4. Tag på ferie uden for EU

Landene, der ligger lige uden for EU er cirka 20 procent billigere både at købe flybilletter til samt at være i. Man får ganske enkelt mest valuta for pengene ved at tage en ferie i Tyrkiet frem for Italien eller Frankrig. Også Bulgarien og Tunesien er gode alternativer til de traditionelle vestlige feriedestinationer. Og hotel-standarden i disse lande lever også op til, hvad vi danskere er vant til, når vi tager syd på. En familie med to voksne og to børn kan snildt spare mellem 4000 og 6000 kroner blot ved at søge øst på.

5. Bestil din rejse tidligt - eller sent

Hvis du bestiller din rejse lang tid i forvejen, kan du opnå store forkøbsrabatter.

Omvendt kan du også satse på at bestille ferien i sidste øjeblik og købe en afbudsrejse. Da kan der være endnu flere penge at spare. Til kræver det, at du har eventyr i blodet, da du mister indflydelse på, hvor du kommer hen på ferie. Du må med andre ord tage, hvad du kan få.

6. Bo billigt

Hvis boformen ikke er vigtig for dig, kan du spare tusinder af kroner på at droppe hotellet og i stedet overnatte på vandrehjem eller på en campingplads. Enten ved at have din egen campingvogn med eller ved at leje et telt, der på forhånd er slået op på campingpladsen.

Ved at droppe hotellet til fordel for en campingferie, kan du tage skære minimum det halve af prisen væk og ofte kan du spare helt op til 75 procent. Det gælder både for ferier i Danmark og i udlandet.

7. Byt din bolig

Endnu billigere kan det blive, hvis du har en bolig at bytte med. Måske er dit sommerhus attraktivt for nogen, der bor i en storby. Hvis du samtidig synes, 14 dage i byen er det, du har brug for, kan du måske bytte lige over i en periode - dermed bliver boformen på din ferie nærmest gratis. I boksen til højre kan du se links til hjemmesider, hvor man kan finde andre, der gerne vil bytte sin bolig i ferien.