Business

Amagerbanken er reddet

Amagerbanken har endeligt fået del i statens Bankpakke II. Den hårdt pressede bank låner 1,1 milliard kroner til en rente på cirka 11 procent.

Den har ventet siden april. Efter længere tids tovtrækkeri kan den hårdt pressede Amagerbanken nu glæde sig over tilsagn fra staten om at kunne låne penge fra Bankpakke II.

Amagerbanken oplyser, at den har indgået aftale med staten om at låne 1,1 milliard kroner.

Direktøren jubler

På direktør Jørgen Brændstrups kontor er der stor glæde over, at det blev tidligt jul på Amager, og at redningsplanen virkede.

"Vi er meget glade for, at vores kapitalplan lykkedes, og at vi gennem den gjorde os duelige til at være med i Bankpakke II, så vi kan få noget mere ro til at drive forretningen", siger administrerende direktør Jørgen Brændstrup til Ritzaus finanstjeneste RB-Børsen.

Det er dog langtfra et gratis lån. Amagerbanken må af med cirka 11 procent i årlig rente.

Direktør: Alternativ til store banker

Jørgen Brændstrup betegner renten som "fair". Men først og fremmest glæder han sig over, at bankens fremtid nu synes sikret.

"Jeg er meget glad for, at det er faldet på plads, sådan at alle Amagerbankens kunder, aktionærer, medarbejdere og andre interessenter i de storbyer, hvor vi opererer, har et alternativ til de store banker stadigvæk", siger Jørgen Brændstrup.

Økonomi- og Erhvervsministeriet har dog stillet en betingelse til Amagerbanken, som andre pengeinstitutter ikke har skullet leve op til. Amagerbanken skal nemlig levere en særlig redegørelse til ministeriet om dens fremtidige forretningsgrundlag og rentabilitet.

Vi er meget glade for, at vores kapitalplan lykkedes, og at vi gennem den gjorde os duelige til at være med i Bankpakke II, så vi kan få noget mere ro til at drive forretningen

Jørgen Brændstrup, adm. direktør i Amagerbanken

Afgørende Karsten Ree

Vejen til statslånet blev endelig klarlagt med den aktieudvidelse, der i mandags skaffede banken 962 millioner kroner - bl.a. via hjælp fra finansmanden Karsen Ree, som var klar med en check på 500 millioner kroner.

Det betød, at Amagerbanken kom over de krav, staten har stillet til bankernes solvens for at kunne få fingre i milliarderne fra bankpakken.