Business

Skat truer pensionsindbetalere med konkurs

Banker og forsikringsselskaber gør for tiden et stort nummer ud af de skattemæssige fordele, der kan være ved at indbetale store beløb på pensionsordninger inden årets udgang.

Men Skat løfter nu pegefingeren og går målrettet efter personer, som indbetaler til deres pensionsopsparinger, selv om de har gæld til det offentlige.

I en pressemeddelelse truer Skat med at begære skyldnerne konkurs, hvis de forsøger at spare op til pensionen, før de har betalt deres skattegæld.

"Vi vil ikke acceptere, at man sikrer sin egen alderdom, før man har betalt sin del til fællesskabet. Med en konkursbegæring i hånden kan vi få adgang til pensionspengene, og den mulighed har vi tænkt os at benytte os af," siger Johan Bech Pedersen, der er viceskattedirektør i SKAT i Nordsjælland.

En hård kerne

Ifølge Skat er der "en mindre gruppe" personer, der foretager store indbetalinger på pensionsordninger og samtidig skylder til det offentlige.

I Nordsjælland alene har knap 50 personer sidste år indbetalt mere end 100.000 kr. på en pensionsordning, samtidigt med at de har en stor gæld til Skat, oplyses det. Men flere er i Skats søgelys.

"Vi forventer desværre også at se det samme i år. Hvis man ikke har sørget for at betale sin gæld til det offentlige før man har sikret sin pension, så kan man forvente at starte det nye år med at modtage en konkursbegæring fra Skat," fastslår Johan Bech Pedersen.

Med en konkursbegæring kan Skat få adgang til de sidste tre års pensionsindbetalinger.